GUISSONA RECUPERA SEU PASSAT ROMÀ

En aquesta edició, l’eix conductor del Mercat Romà ha girat entorn la celebració d’aquest aniversari. El mercat ha comptat amb una trentena de parades d’artesania externes i una vintena de locals, que s’han ubicat als carrers Fluvià, Bisbal i Plaça Pere Fages, i també a l’entorn del portal de l’Àngel i les Fonts del Poble.

DILLUNS 18 JULIOL 2022

 

El cap de setmana 15, 16 i 17 de juliol Guissona ha recuperat, després de dos anys de pandèmia, el MERCAT ROMÀ DE IESSO, enguany en la seva 25a edició. Aquesta proposta enguany s’ha ampliat a tres dies, amb l’objectiu de que guissonencs i guissonenques sortissin al carrer per recuperar el seu passat romà amb múltiples activitats.

En aquesta edició, l’eix conductor del Mercat Romà ha girat entorn la celebració d’aquest aniversari. El mercat ha comptat amb una trentena de parades d’artesania externes i una vintena de locals, que s’han ubicat als carrers Fluvià, Bisbal i Plaça Pere Fages, i  també a l’entorn del portal de l’Àngel i les Fonts del Poble. El gegant del déu Bacus ha estat una de les estrelles d’aquesta festa, i ha aparegut en diferents actes com el Correbacus i algunes cercaviles.

Paral·lelament, en aquesta edició, s’ha recuperat l’activitat d’entitats i associacions com els Passarells i el Kuartos de Segle, que han col·laborat amb les seves propostes a fer més ampli el programa d’actes.

En aquest sentit també s’ha recuperat el primer César i la primera Cleopatra de la Bakanal, ara fa 27 anys, així com el primer César i la primera Cleòpatra del primer Mercat Romà, de fa 25 anys, i que són part de la història que el conforma.

Passa carrers, música, tallers, desfilades, discursos, i espectacles, són algunes de les activitats que els i les visitants han trobat en aquesta edició del Mercat Romà.

Tot i les altres temperatures que s’han registrat aquest cap de setmana a la població, els carrers i espais de la vila s’han omplert de patricis que han gaudit de les activitats que els han traslladat en el temps.

 

Guissona, 18 de juliol de 2022.