GUISSONA REPRÈN LES VISITES GUIADES

La nit de dijous d’agost de Guissona són sinònim de visites guiades nocturnes. La pandèmia no ha pogut acabar amb elles, ja que els seu format habitual ja té un aforament reduït per poder fer-les més íntimes. Aquest any, com a novetat, és obligatori l’ús de la mascareta i es demana als assistents que estiguin una mica separats entre ells.

DILLUNS 17 AGOST 2020

La nit de dijous d’agost de Guissona són sinònim de visites guiades nocturnes. La pandèmia no ha pogut acabar amb elles, ja que els seu format habitual ja té un aforament reduït per poder fer-les més íntimes. Aquest any, com a novetat, és obligatori l’ús de la mascareta i es demana als assistents que estiguin una mica separats entre ells. El cicle de visites nocturnes, que pretén descobrir curiositats de la historia local mentre s’ofereix un passeig pels carrers del municipi, arriba aquest estiu a la novena edició.

El director del Museu de Guissona, David Castellana, va destacar dijous que la primera visita pretenia donar a conèixer “històries oblidades”, recordant la conquesta de Guissona per part de Sant Ermengol, bisbe de la diòcesi d’Urgell, a començaments del segle XI; que el centre de la localitat antigament era insalubre i concentrava tots els oficis i indústries, la qual cosa va ocasionar moltes epidèmies i pestes, així com la importància de tallers tèxtils, entre moltes altres curiositats. La visita va incloure un espectacle de La Cremallera Teatre.

Les visites a Guissona seguiran els dijous 20 i 27 d’agost. Els interessats poden reservar plaça al 973 55 14 14 o al correu-e davidcastellana@guissona.cat

Font: Diari Segre – 15/08/2020