Guissona restaura l’espai de Sant Felip Neri (s. XVII) en homenatge a Joan Mas i Ardiaca

El passat divendres, 9 de setembre i dins dels actes de la festa major de la nostra vila, l’Il•lm Sr. Xavier Casoliva, alcalde de la nostra vila, juntament amb Mons. Joan-Enric Vives inauguraren aquest nou espai ubicat a la part posterior de l’església de Guissona, tocant al carrer de l’Om.

DILLUNS 12 SETEMBRE 2011

El nou espai de Sant Felip Neri es va omplir de gom a gom el passat divendres en motiu de la inauguració de la restauració del mateix.

Sant Felip Neri és un espai situat a la part posterior de l’església de Guissona on durant molts anys només hi podíem observar una porta de reixa i un gran herbassar al darrera ple de runa en alguns casos, aquest espai s’ha restaurant per part del constructor Ramon Pampalona, realitzant-hi l’empedrat del terra amb llambordes estil òxid, també s’ha restaurat i consolidat l’antiga façana nord, la paret de ponent, la façana de l’antiga capella i d’altres parets s’han reomplert. Com a detalls s’ha conservat la base d’alguns balcons i s’ha ressaltat algunes finestres i portalades antigues, s’ha instal•lat protecció de superfície de corten al llarg dels 28m de fossa i s’ha col•locat una barana, ajardinant també la zona interior i exterior. Entre altres elements s’ha instal•lat bancs de pedres aprofitades de la restauració.

La restauració de Sant Felip Neri s’ha fet gràcies al mecenatge d’un senyor fill i net de Guissona que amb la seva aportació econòmica a l’Ajuntament ha permès que s’executessin les obres. El mecenes ha volgut dedicar aquest espai al mossèn Joan Mas i Ardiaca que va exercir de rector a Guissona del 1989 al 2005, en agraïment a la seva tasca pastoral, d’acord amb el que es mostra en la placa que es va descobrir el dia de la inauguració.