GUISSONA REVIU LA TRADICIONAL FESTA DE L'ENRAMADA

Enguany la pluja matinal no va parar la festa que després d'alguns anys amb poca participació ha recuperat la seva esplendor amb més d'un centenar de nens i nenes participants.

DIMARTS 20 JUNY 2023

 

Des de temps immemorials GUISSONA viu el cap de setmana després de Corpus la festa de l'Enramada, una festa de tradició centenària on els protagonistes són els nens i nenes, les coques i les paneres plenes de paperets i pètals de colors.

Enguany la pluja matinal no va parar la festa que després d'alguns anys amb poca participació ha recuperat la seva esplendor amb més d'un centenar de nens i nenes participants.

La jornada es va iniciar a les 11.30h amb una cercavila matinal on els infants lluïen paneres i coques, acompanyats dels gegantons del Piteu i la Llúcia (protagonistes del conte EL SECRET DEL POU, que explica la Festa de l'Enramada), enguany a la cercavila també s'hi van sumar la cobla Vents de Riella i la protagonista convidada fou l'àliga de l'Associació el Guixanet de Tàrrega i construïda la guissonenca Agnès Pla.

Coques i paneres van ser beneïdes a la missa dominical de les 12 del migdia, acabada la missa l'àliga va ballar el seu tradicional ball a la plaça major i a continuació els infants van començar la cercavila fins a les Fonts del Poble que en un moment es van omplir de vida i de paperets de colors, en el tradicional acte d'enramada a la Mare de Déu de la Font de la Salut, que perdura a Guissona des de temps immemorials.

Finalment, es va compartir la coca a ritme de sardanes a la plaça del Vell Pla.

La bona participació d'enguany a la Festa, a més de la data, que l'ha fet coincidir amb l'últim cap de setmana de classes, també ha estat els tallers d'enramada organitzats per la Comissió Interampa del Pla Educatiu d'Entorn, que el dijous previ, va omplir de famílies el pati de l'Escola Ramon Faus, on es van concentrar famílies de tots els centres educatius de la vila per preparar la tradicional festa.

Des de la regidoria de cultura de l'Ajuntament se celebra l'èxit d'aquesta edició de l'enramada

 

Guissona, 20 de juny de 2023