GUISSONA S’ESTRENA AMB LA PATGESSA DEL XUMET, PRÈVIA A LA CAVALCADA DE REIS

Uns dies abans de la cavalcada de reis, la plaça Major de Guissona ha estat ocupada pel campament reial, on una vintena de patges ajudants de ses majestats han ultimat els darrers preparatius de la cavalcada.

DIJOUS 04 GENER 2018

PATGESSA DEL XUMET

Uns dies abans de la cavalcada de reis, la plaça Major de Guissona ha estat ocupada pel campament reial, on una vintena de patges ajudants de ses majestats han ultimat els darrers preparatius de la cavalcada; s’ha explicat el conte de la patgessa del xumet, s’ha dut a terme l’organització de la correspondència reial, s’ha fet empaquetatge de regals i cada infant ha pogut marcar en el mapa de Guissona la ubicació de casa seva per poder-hi portar els regals. A més a més, els infants ha pogut signar el llibre de visites.

Com a novetat d’enguany, els nens i nenes de Guissona, i especialment els mes menuts, han  pogut desfer-se del seu xumet, donant-lo a la Patgessa dels Xumets. Aquesta ha arribat al campament reial acompanyada dels seus patges.

El campament ha estat tot un èxit donada també la bona temperatura. S’hi ha aplegat més d’un centenar de nens i nenes de Guissona. L’espai ha estat molt ben valorat per tots els visitants per la proximitat que ha donat als els més petits.

PATGE KARIM

A més a més, el passat dissabte 30 de desembre, el patge Karim va recollir personalment les cartes dipositades a les bústies reials ubicades en diferents comerços de Guissona, i després es va traslladar a l’Ajuntament on va rebre a tots els nens i nenes que volien entregar-li personalment la carta, mentre els seus ajudants oferien tallers de Reis als més petits.

CAVALCADA DE REIS

Ses Majestats els Reis d'Orient visitaran Guissona el proper dijous 5 de gener, i recorreran la vila amb les seves carrosses durant la Cavalcada que organitza la Regidoria de Cultura i Festes.

Cap a les 18.30h, arrencarà el recorregut de la comitiva, que començarà a l’Avinguda de Tàrrega, i seguirà per Verge del Claustre, carrer Montsec, avinguda Notari Josep Faus i el Portal de l’Àngel. En aquest moment deixaran les carrosses per continuar a peu fins a la Plaça Major, on entraran a l’església per adreçar-se  al públic assistent, i on les autoritats municipals els lliuraran les claus de la ciutat per tal que puguin entrar a les cases dels Guissonencs i Guissonenques més petits i deixar-los regals.  Posteriorment es desplaçaran a la plaça de l’Ajuntament i pujaran al balcó del consistori on seran rebuts per l’alcalde Xavier Casoliva i on oferiran com cada any un peculiar discurs a tots els vilatans.

La rua estarà formada per sis carrosses: les tres reials, una amb regals, una amb el Patge Karim, una amb la Patgessa del Xumet, a més a més hi haurà els carboners. Com a novetat d’enguany, les carrosses reials seran presidies per ballaries que portaran unes banderes amb les que elaboraran una coreografia presidint cada carrossa.

Durant tot el recorregut, Ses Majestats i els seus patges repartiran al voltant de 500 quilos de caramels sense gluten, i amb colorants naturals entre les més de 2000 persones que s'espera que gaudeixin de la festa.

La Cavalcada dels Reis Mags és un dels actes més participatius de la ciutat, tots els preparatius ja estan llestos per acollir un cop més a Ses Majestats. Entre els 150 participants i organitzadors de la cavalcada hi haurà un grup de música, serveis sanitaris, bombers, serveis tècnics i de seguretat.