Guissona s'acomiada del Carnaval i celebra els 10 anys de carnaval intergeneracional

10 anys de CARNAVAL INTERGENERACIONAL entre els alumnes de p2 de la FEDAC i els de la Llar d'Infants Municipal Patufet amb els avis de la Fundació. I, 800 sardines per acomiadar el Carnaval a Guissona i donar la benvinguda a la Quaresma.

DILLUNS 06 MARÇ 2017

NP. 10 anys de CARNAVAL INTERGENERACIONAL

 

Aquest és el desè any que ens alumnes de p2 de la FEDAC Guissona i els de la Llar d'Infants Municipal Patufet es troben per celebrar la festa de Carnaval amb els avis de la Fundació sota el paraigües del Pla Educatiu d'Entorn.

Grans i petits comparteixen la tarda, que en les darreres edicions es motiven en l’apropament de petits i grans, creant una jornada més familiar i íntima, en la que els petits s’han relacionat molt als avis, visitant-los fent rua a les plantes superiors de la Fundació seguida d’una estona d’intercanvi de regals, balls i berenar.

Des del Pla Educatiu d’Entorn es valoren molt aquestes trobades entre diferents generacions, és per aquest motiu, que durant l’any se’n porten a terme amb alumnes de les llars d’infants, de primària i de l’INS, considerant que la interacció entre grans, infants i joves genera espais gratificants de convivència on donar i rebre esdevé una pràctica habitual en un marc de complicitat i empatia necessari per aconseguir cohesió social entre els que comparteixen un mateix espai.

 

 

NP. 800 SARDINES PER ACOMIADAR EL CARNAVAL A GUISSONA

Guissona va donar per finalitzat el carnaval amb l’aparició de les ploraneres que van fer la lectura del testament del Rei Carnestoltes, abans de cremar-lo a la foguera. Després de la crema, va aparèixer la quaresma que va portar dejuni i abstinència a tots els guissonencs i guissonenques durant les set setmanes que queden fins a pasqua.

Durant aquestes setmanes, els divendres, es representarà pels més petits el conte del rei carnestoltes i la vella quaresma i cada setmana s’anirà tallant una cama de la vella que estarà penjada al balcó de l’Ajuntament perquè tots els nens i nenes de la vila puguin visitar-la i fer el compte enrere.

Al final dels actes es va fer una sardinada popular a càrrec de la brigada on es van servir més de 800 racions d’entrepà de sardina acompanyats d’un got de vi.

 

 

CLAUSTRE OLIVERES VIDAL
Àrea de comunicació, Joventut i Pla Educatiu d'Entorn

Tel. 973 550 005 (ext. 201)
www.guissona.cat