GUISSONA, S'AFEGEIX A L'ANY LLULL AMB "L'AMIC DE L'AMAT!

Enguany, Catalunya celebra l'any literari Ramon Llull i l'àrea de cultura de l'Ajuntament s'hi ha volgut afegir portant a la vila l'obra de teatre L'AMIC DE L'AMAT que fou representada al centre catòlic el passat dissabte, on el públic assistent va gaudir moltíssim de la representació.

DILLUNS 17 OCTUBRE 2016

Ramon Llull és un dels escriptors i pensadors més destacats de l’Edat Mitjana. No sols dels territoris de parla catalana, sinó de tota la tradició europea. Els seus amplis interessos van afavorir que fes aportacions remarcables en tots els àmbits del saber de la seva època, que van des de la filosofia i la teologia, fins al dret, la medicina, l’astronomia, la retòrica o la lògica. Al mateix temps, va produir una sòlida obra literària, que se situa just als inicis de la tradició literària catalana, i que inclou títols emblemàtics com el Blanquerna —amb el Llibre d’amic e amat—, el Llibre de les bèsties o el Llibre del gentil.

Enguany, Catalunya celebra l'any literari Ramon Llull i l'àrea de cultura de l'Ajuntament s'hi ha volgut afegir portant a la vila l'obra de teatre L'AMIC DE L'AMAT que  fou representada al centre catòlic el passat dissabte, on el públic assistent va gaudir moltíssim de la representació.

L’Amic de l’Amat, un text de l’autor mallorquí Joan Guasp (1943) que ha estat especialment adaptat al teatre pel dramaturg lleidatà i crític teatral Emili Baldellou, que dirigeix també l’obra.

L’Amic de l’Amat porta a escena la figura de Ramon Llull en el 700 aniversari de la seua mort, en un text que interpel·la també l’Església, la família i el compromís de les persones. En el repartiment, quatre actors de Lleida: Pepita Saltó, Sebastià Tolosa, Iolanda Viladrosa i Francesc Vilalta, amb l'acompanyament de tres veus en directe.

 


CLAUSTRE OLIVERES VIDAL
Àrea de comunicació, Joventut i Pla Educatiu d'Entorn

Tel. 973 550 005 (ext. 201)
www.guissona.cat