GUISSONA S'ESTRENA AL FESTIVAL ESPURNES BARROQUES

La proposta de Guissona es va emmarcar a l'Obra de Fluvià, amb l'espectacle Asómate a esa ventana! Pasiones de Hombres y Mujeres que no saben de música.

DIMARTS 18 MAIG 2021

 

El passat dissabte 15 de maig, Guissona va entrar a formar part del FESTIVAL ESPURNES BARROQUES, en la segona jornada del festival. Enguany, la proposta de Guissona es va emmarcar a l'Obra de Fluvià, amb  l'espectacle Asómate a esa ventana! Pasiones de Hombres y Mujeres que no saben de música. Un recorregut dansat pel repertori ibèric dels segles XVI, XVII i XVIII, amb la soprano Soledad Cardoso, el ballarí Jaime Puente i un conjunt dirigit per Edwin García.  Evocant la història de l’obra de Fluvià, el sommelier Jordi Martínez, de Selecte Wine Store, ens proposà un escumós gran reserva molt especial, que maridaren amb una xocolata de regust francès. David Castellana, director del Museu de Guissona, n’explicà el motiu.

Més d'un centenar de persones van gaudir de la vetllada en l'entorn fantàstic de l'Obra de Fluvià, una vetllada que fou precedida pel director dels serveis territorials de cultura a Lleida, el Sr. Miquel Àngel Cullerés, que es va sentir captivat per aquest espai que encara no coneixia.
El festival, nascut el 2018, ofereix propostes musicals d’alta qualitat, acompanyades de tasts gastronòmics i, sobretot, a petits municipis de la Catalunya Central, posant en valor el seu llegat barroc i el seu paisatge singular. A través de la cultura, doncs, Espurnes Barroques pretén promocionar integralment l’entorn rural, propiciant experiències de cost assequible que tenen també una mirada social i educativa, creant un privilegi únic a l’abast de tothom.

El Festival va tenir molt bona acollida entre la població de Guissona que ja espera gaudir de la propera edició.

 

Guissona, 17 de maig de 2021.