GUISSONA SUMA ESFORÇOS DURANT TOT EL MES DE MARÇ PER COMMEMORAR EL DIA DE LA DONA

El municipi de Guissona i Guarda-si-venes expressarà el seu suport al Dia Internacional de les Dones (8 de març) amb diverses activitats que aplegaran història, cultura i reivindicació, entre altres.

DIMECRES 03 MARÇ 2021

 

El municipi de Guissona i Guarda-si-venes expressarà el seu suport al Dia Internacional de les Dones (8 de març) amb diverses activitats que aplegaran història, cultura i reivindicació, entre altres. La regidoria d’Igualtat, la regidoria de cultura de l’Ajuntament i el Museu de Guissona en col·laboració amb entitats locals, sumaran esforços per conscienciar la ciutadania per eradicar la desigualtat de gènere. En aquest sentit, durant el mes de març, es duran a terme diferents activitats culturals i reivindicatives amb l’objectiu de commemorar aquest dia i fer visible el paper de la dona a la nostra societat.

El Museu de Guissona, ha donat el tret de sortida de les activitats que es duran a terme durant tot el més de març, fent una proposta via les seves xarxes socials, mostrant diferents peces de la seva col·lecció per tal de que els seus seguidor/es n’extreguin una visió femenina.

Pel proper dissabte 6 de març, l’Associació de dones Nèvia, ha organitzat una caminada solidària i simbòlica, per tal de recollir fons per a una Associació que treballa contra la violència de gènere. El recorregut és lliure i es pot fer durant tot el dia. Per tal de fer-ne un seguiment demanen a tothom que hi ha col·laborat que etiqueti les seves fotos a xarxes amb el hashtag #nevia8m2021. Les inscripcions van començar la setmana passada en el marc del mercat municipal i seguiran aquest proper dijous dia 4 a la Pl. Bisbe Benlloch entre 10h i 13h. Amb la col·laboració regalen una samarreta o una ronyonera esportiva i una mascareta de color.

El diumenge 7 de març, les dones d’ERC a Guissona aposten per un espectacles de titelles i contes infantils per a la igualtat a la Sala del Centre catòlic.

Així mateix, pel dia 8 de març, dia internacional de la dona, hi ha una convocatòria a les 18.30h a la plaça Bisbe Benlloch per tal de realitzar la lectura del manifestat, que anirà a càrrec de les regidores a l’Ajuntament de Guissona i de l’Associació Nèvia. Seguidament, a les 19.00h, l’Associació Nèvia en col·laboració amb la regidoria de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Guissona ha organitzat una xerrada que porta per títol “Perquè dic si quan en realitat vull dir no?”, i que anirà a càrrec de la psicòloga Susanna Balagué. Per poder prendre-hi part cal reservar prèviament la localitat a: https://cutt.ly/al2QAmm Aquest acte és gratuït.

Posteriorment, el dissabte dia 13 de març, la regidoria de dona i igualtat de l’Ajuntament, ha organitzat una obra de teatre amb el títol “Dones valentes”, un  espectacle, on el públic s’endinsarà en la vida, trajectòria, aventures i desventures de diversos personatges femenins i contemporanis, que han deixat empremta. L’entrada te un preu de 2€ que anirà íntegrament a una Associació contra la violència de gènere. Les entrades ja estan disponibles a: https://cutt.ly/ql2QM7X

L’auditori sala Bach de l’escola de municipal de música, acollirà el dijous dia 18 la presentació del llibre “Terra de dones pageses”, d'editorial Fonoll. L’acte anirà a càrrec de Laura Saula i Tañà, periodista i autora del llibre i Maria Casoliva, de Sanaüja, una de les protagonistes del llibre. Comptarem també, amb la col·laboració  d'altres pageses de la comarca i amb la participació per videotrucada de Meritxell Serrat, consellera d’Agricultura i delegada del Govern a Brusel·les. Per participar en aquesta proposta gratuïta organitzada per la regidoria de cultura, cal fer prèvia inscripció al següent enllaç: https://cutt.ly/Dl2WnUk

El dissabte 20 de març, durant tot el dia, alguns/es artistes de la zona, faran varies Intervencions artístiques en diferents espais de Guissona des d’una perspectiva femenina. Una proposta organitzada des del Museu de Guissona i que porta per títol “Donart”

El mateix Museu, el dia 27 de març durant el matí, portaran a terme una acció estètica basada en les conclusions extretes durant l’activitat  “La col·lecció del Museu de Guissona en clau femenina”, iniciada a primers de març.

Per cloure el programa en visió de gènere d’aquest mes, el cicle de cinema Gaudí ens ofereix el film “Terra de telers”, un homenatge a aquelles dones que amb el seu esforç i tasca silenciosa donaren vida a les colònies industrials. Un acte organitzat des de la regidoria de cultura i que es podrà gaudir el diumenge 28 de març a les 18.00h a la sala de plens.

Cal tenir en compte que qualsevol dels esdeveniments programats es pot veure afectat per les mesures preventives i canviants davant la Covid-19.

Finalment, cal fer esment també de l'estreta col·laboració amb el SIAD del Consell Comarcal de la Segarra, suport incondicional, i promotor de a campanya #igualtatsegarra i del disseny gràfic d'aquesta, base per unificar tota la cartelleria.

 

Vídeo promocional de la campanya amb la col·laboració de totes les entitats nouvingudes

 

Guissona, 3 de març de 2021.