Guissona, tercer municipi de la Segarra, que implanta la recollida d’escombraries amb cubell amb xip

Aquest sistema comporta canviar el cubell que fins ara es feia servir per dipositar al carrer la fracció orgànica i el rebuig per un de nou, aquest porta un xip que identifica les dades de l’usuari.

DIMARTS 14 NOVEMBRE 2017

Guissona és el tercer municipi de la comarca de la Segarra on s’ha implantat la recollida porta a porta mitjançant el cubell amb xip. Aquest sistema comporta canviar el cubell que fins ara es feia servir per dipositar al carrer la fracció orgànica i el rebuig per un de nou, aquest porta un xip que identifica les dades de l’usuari. Per altra banda, els treballadors de la recollida van equipats amb una canellera on hi ha el lector per llegir els xips, que de forma automàtica al recollir el cubell deixa registrat l’usuari.

 

Segons el conseller comarcal de residus, Josep Maria Calderó, aquest sistema ja funciona correctament a les poblacions de Sant Guim de Freixenet i de Torà, al llarg d’aquests mesos s’ha pogut constatar que el sistema permet reconèixer de manera automàtica i més eficaç els habitatges que cada dia dipositen al carrer la fracció corresponent, tant de forma correcta com incorrecta. 

 

La finalitat de la implantació dels cubells amb xip a les poblacions de la Segarra, per al Consell Comarcal, es arribar a premiar als veïns que facin correctament el reciclatge, es faria una bonificació a la taxa d’escombraries.

 

La setmana passada es va començar a repartir els cubells a Guissona on es van donar més de 1600 cubells amb tres dies. Aquesta setmana, dimecres i dijous de les 10 del matí fins a les 8 del vespre, els veïns que encara no l’han pogut recollir ho podran fer a l’Ajuntament. Es recorda que si el cubell es trenca, ens el roben o hi ha qualsevol altre problema, se’n donarà més, gratuïtament. S’ha d’anar a l’Ajuntament i des del Consell li portarem a casa.

 

També es va fer una xerrada als veïns per informar del nou sistema de recollida, es va realitzar a la Sala del Centre Catòlic, hi van assistir un centenar de veïns. La presentació va anar  càrrec de l’alcalde i president del Consell Comarcal, Xavier Casoliva. La xerrada la va impartir la tècnica de l’àrea de gestió de residus del Consell, Jordina Fontanet.

 

Des del diumenge, 12 de novembre, es va posar en funcionament la recollida del cubell amb xip, es va poder constatar un notable ús del cubell per part dels veïns de la població de Guissona. El cubell s’ha d’utilitzar com el que es feia servir fins ara, és a dir, per treure la fracció orgànica (dimecres, divendres i diumenge) i el rebuig (dimarts).

 

Perseguint l’objectiu de millorar els índexs de recollida selectiva, s’ha comprovat que la recollida porta a porta és un dels sistemes de recollida de residus on s’aconsegueix uns índexs de reciclatge més elevats. Gràcies a l’esforç fet pels veïns de Guissona i de tota la comarca, la Segarra és una de les comarques de Catalunya on més es recicla. A principis del 2018 es preveu implantar-ho a Cervera.

Fotografies. Del moment de la recollida de cubells i la xerrada. Fotografia també dels cubells a la primera nit de recollida de cubell amb xip.

 

Dimarts, 14 de novembre.