GUISSONA TORNA A VESTIR-SE DE ROMANA

Als carrers de la vila de Guissona ja es torna a respirar – altra vegada – l’ambient romà que s’hi respira cada any quan s’aproxima la tercera setmana de juliol. Avui dilluns, 11 de juliol s’inicien a Guissona els CAPVESPRES A LA ROMANA, que s’allargaran fins el divendres, dia 15, donant pas al MERCAT ROMÀ que es celebrarà el dissabte.

DILLUNS 11 JULIOL 2011

Als carrers de la vila de Guissona ja es torna a respirar – altra vegada – l’ambient romà que s’hi respira cada any quan s’aproxima la tercera setmana de juliol.

El proper dilluns, 11 de juliol s’inicien a Guissona els CAPVESPRES A LA ROMANA, que s’allargaran fins el divendres, dia 15, donant pas al MERCAT ROMÀ que es celebrarà el dissabte.

Enguany, els capvespres i el mercat romà giraran entorn al món de les Nimfes, amb una edició carregada de màgia, la màgia d’aquests esperits de la naturalesa és la que guiarà tots els actes. Les nimfes ens endinsaran al seu món de bellesa, amor i passió per fer-nos sentir de ple la vida d’una ciutat romana, la ciutat romana de Iesso!

Els actes s’iniciaran el dilluns, 11 a 2/4 de 8 del vespre amb la CELEBRATIO LUDI IESSONENSIS, cercavila d’inauguració dels capvespres en la que hi participa el gegantó del déu Bacus i els altres tres gegants de la nostra vila, la cercavila és amenitzada pels Margeners de Guissona, a continuació, una obra de TEATRE clàssic “L’Esquilada” de Menandre, ens endinsarà de ple a l’època romana.

I a les tardes de dimarts a divendres, entre tots, posarem tessel•les per fer un gran mosaic, com feien els nostres avantpassats.
La nit de dimarts, el grup cubà VOCAL TEMPO i dins del cicle de concerts de Diversons, d’obra social de La Fundació “La Caixa”, ens portarà un concert simulant amb les seves veus tota una orquestra, el dimecres, arriba el torn del cinema a la fresca, amb la pel•lícula història DURIA DE TITANES i el dijous, el BANQUET RITUAL EN HONOR DE LES NIMFES, un banquet que tindrà lloc a la plaça del Vell Pla, reconvertida en bosc sagrat i que ja ha gairebé té ple el seu aforament de 250 persones, un banquet preparat per la Societat Gastronòmica La Manduca i en el que a més de servir-s’hi mercat romà, comptarà amb la presència de diferents Nimfes, que ens explicaran les seves històries.

I ja per cloure els capvespres a la romana, el divendres 13, a les 11 de la nit, ens hi espera l’espectacle dels Un, dos, tres, kuà sota el títol LES NIMFES: HISTÒRIES DIVINES, un espectacle musical que com va fer l’any passat, ens tornarà a sorprendre, amb instruments alternatius, una gran coreografia i molt de ritme, un espectacle de Nimfes que clourà els capvespres a la romana i donarà pas al Mercat Romà de dissabte.

Com sempre, destaquem la participació popular en els actes del Mercat Romà i dels capvespres, sense la qual, aquesta festa no seria possible