Hèrcules protagonista del sopar romà.

Els encarregats de fer el sopar foren l’associació gastronòmica la manduca, el restaurant nard i el restaurant el Cassoli, que un any més han deixat el llistó molt alt. Des de l’Ajuntament s’agraeix a tots els que han donat el seu suport desinteressat en aquest sopar.

DIVENDRES 20 JULIOL 2012

Hèrcules protagonista del sopar romà.

Guissona.- En un entorn tan entranyable com la plaça major de Guissona, un any més, 200 guissonencs i guissoneques avituallats amb la seva millor vestimenta romana, van gaudir d’un sopar i espectacle romà, enguany entorn al semidéu Hèrcules.

 

Hèrcules, eix central de la plaça, també fou l’eix central de tot el discurs que es va portar a terme durant el sopar. Amb la caiguda de 12 banderes i l’escenificació de 12 actuacions, es van donar a conèixer les 12 proves d’Hèrcules,  la penitència que hagué de pagar l'heroi per ser perdonat per l'assassinat dels seus fills en un atac de bogeria induït per la deessa Hera. Hèracles va haver de posar-se sota les ordres del rei Euristeu de Micenes, el qual li va ordenar tasques aparentment impossibles d'assolir. Acompanyada d’aquesta  representació es va servir un àpat típic romà tot celebrant el sopar amb vi hipocràtic.

 

Els encarregats de fer el sopar foren l’associació gastronòmica la manduca, el restaurant nard i el restaurant el Cassoli, que un any més han deixat el llistó molt alt.

Des de l’Ajuntament s’agraeix a tots els que han donat el seu suport desinteressat en aquest sopar.

 

Divendres, 20 de juliol de 2012

 

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa

Carlota Bartra i Claustre Oliveres

premsa@guissona.cat