IESSO CELEBRA ELS 10 ANYS DE BACUS

Els capvespres a la romana celebren 10 anys de Bacus. El gegantó Bacus serà qui presidirà els actes els capvespres a la romana durant tota la setmana i que serà avui l’amfitrió de la festa acompanyant al Cèsar i a la Cleòpatra en la seva arribada a la plaça major, retent homenatge al César i a la Cleòpatra.

DIMARTS 14 JULIOL 2020

 

Avui fa 10 anys es va presentar a Guissona, el gegantó d’en Bacus, un gegant de 260 cm d’alçada i 34 kg de pes, que fou creat per l’escultura guissonenca Agnès Pla, en homenatge a un homenatge a un guissonenc molt estimat per tota la població: en Jaume Ribalta, propietari del bar Nard. Per aquest motiu el gegantó es conegut també com a Nardus. Aquest homenatge respon a l’activa participació d’en Jaume en el Mercat Romà i la Bacanal de Guissona. Des dels orígens de la festa, aquest restaurador fou  l’encarregat de subministrar la poció màgica, un beuratge exquisit d’elaboració pròpia i secreta digne dels propis déus.

 

Així doncs enguany, els capvespres a la romana celebren 10 anys de Bacus. El gegantó Bacus serà qui presidirà els actes els capvespres a la romana durant tota la setmana i que serà avui l’amfitrió de la festa acompanyant al Cèsar i a la Cleòpatra en la seva arribada a la plaça major, retent homenatge al César i a la Cleòpatra.

 

Durant tota la setmana els més petits de casa podran gaudir de la gimcana dels Bacus descobrint entre els aparadors romans de Guissona diferents elements del seu vestuari, els participants de la gimcana podran tirar els resultats a la bústia de l’Ajuntament i entre aquests es farà un sorteig de 20 RETALLABLES DEL Bacus. Aquests retallables també es posaran a la venda a partir d’avui a la Llibreria Issauna, perquè tots puguem tenir el nostre Bacus a casa.