INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ “OTIUM · NEGOTIUM · BELLUM

Els ponentins en l’època de Trajà” a Guissona

DIMARTS 28 NOVEMBRE 2017

Guissona. 24 de novembre de 2017

 

La Biblioteca de Guissona acollirà l’exposició “Otium · Negotium · Bellum. Els ponentins en l’època de Trajà” a partir del divendres 1 de desembre.

L’acte inaugural comptarà a la visita comentada del comissari de l’exposició, l’arqueòleg  Xavier Bermúdez.

 

El pròxim divendres 1 de desembre, el Museu de Guissona, juntament amb el Museu de la Conca Dellà i el Museu de Lleida han organitzat l’exposició “Otium · Negotium · Bellum. Els ponentins en l’època de Trajà” que es podrà visitar a la Biblioteca de Guissona fins a final d’any, en motiu de la mort de l’emperador Marc Ulpi Trajà fa 1900 anys.

Enguany es commemora el 1900 aniversari de la mort del gran emperador romà Marc Ulpi Trajà, un personatge molt destacat de l’antiga Roma per haver regnat durant l’etapa de màxim apogeu de l’imperi romà, tant per la gran expansió territorial que va assolir com per l’estabilitat interna que va aconseguir per Roma. Trajà va tenir una forta vinculació amb les ciutats de Iesso, actual Guissona, a la Segarra, i Aeso, actual Isona, al Pallars Jussà.

L’exposició dóna a conèixer el passat romà del territori ponentí, fent una passejada per diversos escenaris de la vida quotidiana de l’època de Trajà (les ciutats i el territori, la llar, la taula i l’exèrcit) amb els objectes d’ús quotidià. En l’itinerari, tenen un especial protagonisme alguns personatges de la zona que reflecteixen, a través de la seva vida, la societat i política de l’època.

La mostra s’inaugurarà el pròxim divendres 1 desembre a les 19.30 h a la Biblioteca de Guissona amb la participació del comissari de l’exposició, l’arqueòleg Xavier Bermúndez, que realitzarà una visita comentada. L’exposició es podrà visitar durant tot el mes de desembre, a la Biblioteca de Guissona, en l’horari habitual d’obertura (www.bibliotecaguissona.cat)