Inici del curs d’arqueologia de Guissona

El dilluns 5 de juliol de 2010 es va iniciar el 4rt curs d’arqueologia ciutat romana de Iesso a Guissona. En aquesta edició el curs compta amb 30 participants, repartits entre alumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la Universitat de Castilla-La Manxa, estudiants italians i d’altres de la província de Lleida

DILLUNS 05 JULIOL 2010

 
El dilluns 5 de juliol de 2010 es va iniciar el 4rt curs d’arqueologia ciutat romana de Iesso a Guissona. En aquesta edició el curs compta amb 30 participants, repartits entre alumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona, de la Universitat de Castilla-La Manxa, estudiants italians i d’altres de la província de Lleida, que aprofundiran durant quinze dies en els seus coneixements sobre la recerca arqueològica d’una ciutat romana.
 
Enguany els alumnes treballen repartits per quatre espais del parc arqueològic: un primer espai és a les termes, on s’hi estan excavant els estrats més antics; un segon espai és el cardo minor, que era la via d’accés a les termes monumentals; un tercer és la muralla, que permetrà posar al descobert un extens tram de la muralla que transcorre per la zona nord, i finalment un quart espai situat a una casa que es troba ubicada fora de la muralla de la ciutat de Iesso.
 
Durant els matins els alumnes faran feina de camp treballant en els quatre espais, i les tardes estaran ocupades per conferències a càrrec dels Drs. Josep Guitart i Joaquim Pera, de l’arquitecte Toni Gironès Saderra, encarregat del projecte del parc arqueològic de Guissona, del Drs Cèsar Carreras i Pau Soto, de les Sres Núria Romani i Africa Picart i del Senyor Xavier Paya. Aquestes conferències es realitzaran a l’edifici Fassina a Guissona i estan obertes a tothom. A més es realitzaran fins a tres sortides culturals i arqueològiques a: el jaciment ibèric dels Estinclells, a la ciutat romana de Aeso (Isona) i a la necròpolis d’Àger.
 
Museu de Guissona