INTERCANVI ESCOLAR DELS ALUMNES DE L' INSTITUT GUISSONA AMB ALUMNES D' ALEMANYA

Aquest és el segon curs que repetim l'experiència d'un intercanvi amb alumnes d'un centre d'Alemanya.

DIMARTS 24 MAIG 2011

Aquest és el segon curs que repetim l'experiència d'un intercanvi amb alumnes d'un centre d'Alemanya.

La idea va sorgir a partir de la necessitat que els nostres alumnes tinguessin l'interès de comunicar-se en llengua anglesa i que s'adonessin de la seva importància a nivell internacional.

El fet d'haver escollit el centre Horst de la ciutat de Gelsenkirschen (Alemanya), venia condicionat pel primer contacte que va fer l'Ins Guissona amb els professors d'aquest centre alemany durant el mes de gener, amb la intenció de planificar un projecte Comenius per als cursos 2011-2013.

Un cop decidit el centre, els nostres alumnes van iniciar, ja al mes d'octubre, el contacte via correu electrònic i xarxes socials amb els respectius companys alemanys, fins al mes d'abril.
 

La culminació de tot aquest procés va ser el viatge dels alumnes de Guissona del 7 al 12 d'abril a Alemanya. Durant aquests dies van conviure amb famílies alemanyes, amb les quals la llengua de comunicació era sempre l'anglès; van assistir a classes; van visitar diferents llocs d'interès de la conca del Ruhr (el gasòmetre d'Oberhausen, l'estadi i museu del Shalke 04...), Colònia, etc

Al cap d'un mes els alumnes d'Alemanya van venir a Guissona, del 6 a l'11 de maig. També la llengua vehicular amb les famílies va ser l'anglès, van participar en les classes i activitats del centre i van realitzar diverses sortides: a Barcelona, Tarragona, Montserrat, etc.

La valoració que hem fet tots, tant els alumnes, com els pares i professors ha estat molt positiva, amb la intenció de poder repetir l'experiència el proper curs.