Jaume Alsina, Creu de Sant Jordi

El govern va concedir el passat dimecres, 13 d’abril la Creu de Sant Jordi a 32 personalitats i 13 entitats que han destacat "pels serveis prestats a Catalunya en defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural", entre les que destaca l’empresari de Guissona, Jaume Alsina Calvet, fundador del Grup Alimentari Guissona.

DIMECRES 14 ABRIL 2010

 
El govern va concedir el passat dimecres, 13 d’abril la Creu de Sant Jordi a 32 personalitats i 13 entitats que han destacat "pels serveis prestats a Catalunya en defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural", entre les que destaca l’empresari de Guissona, Jaume Alsina Calvet, fundador del Grup Alimentari Guissona. Els guardons s’entregaran el 21 d’abril a les 7 de la tarda al Palau de la Generalitat.
 
Altres destacats han estat Isidre Fainé, president de La Caixa i el cap de la Casa del Rei, Alberto Aza.
 
Com a empresaris catalans rebran el guardó, a més d’en Jaume Alsina Calvet (Guissona, 1934), fundador del Grup Alimentari Guissona; Salvador Gabarró (Sant Guim de Freixenet, 1935), president del grup Gas Natural-Unió Fenosa i expresident del Cercle d'Economia; i Carles Sumarroca Coixet (Llimiana, 1933), actual vicepresident del grup Comsa Emte.

També han rebut guardó dos il·lustres mecenes com Helena Cambó i Montserrat Carulla.

Un apartat important l'ocupen els juristes, amb els exfiscals José María Mena i Carlos Jiménez Villarejo (Màlaga, 1935), exresponsable de la Fiscalia Especial Anticorrupció i actual president del Comitè d'Ètica de la Policia de Catalunya. També hi figura Agustí Bassols (Barcelona, 1924), "impulsor de la modernització del dret civil català" i president del Consell Consultiu de la Generalitat de Catalunya, i José Antonio González Casanova (Barcelona, 1935), que va participar en la redacció de la Constitució i en els estatuts d'autonomia.

Aquest any, les creus de Sant Jordi han tingut un record especial per a promotors culturals com Jordi Porta, president d'Òmnium Cultural; David Moner Codina, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i del Comitè Olímpic de Catalunya; el religiós Joan Botam, fundador del Centre Ecumènic de Catalunya i un dels promotors de la Caputxinada, i el físic Joan Maria Codina, director de l'Observatori Fabra.

També han rebut premi l'escriptor Francesc González-Ledesma; la lingüista Teresa Maria Castanyer, l'actor de doblatge Joaquim Díaz; l'editora Maria Àngels Falquès Avril; l'educadora Maria Lluïsa Ferrer i Martínez; l'editor Josep Fornas i Martínez (Barcelona, 1924); el músic Tomàs Gil; el fotògraf Jordi Gumí; l'antropòloga social María Dolores Juliano Corregido; la pedagoga Teresa Juvé i el compositor Manuel Oltra, entre altres.

Entre les 13 entitats destaquen l'Associació de Mestres Rosa Sensat; la Casa Catalana de Saragossa; l'Esbart Català de Dansaires, el Memorial dels Treballadors de Seat i la Unió Catalana d’Hospitals.
 
Des d’aquest espai volem felicitar a l’empresari guissonenc, Jaume Alsina, per aquest guardó.