JAVIER LOZANO GUANYA LA PRIMERA EDICIÓ DE LA BACKYARD ULTRA DE LES TERRES DE LLEIDA

L’atleta va córrer durant 28 hores sumant així un total 187,7 km per un recorregut de 6,7 quilòmetres, que havia de fer cada hora cap a un sentit diferent de la marxa i que travessava corriols i camins dels voltants del municipi en una ruta nova dissenyada per l’ocasió.

DILLUNS 08 ABRIL 2024

Javier Lozano, del club Excursionista Trail Tarraco ha estat el guanyador absolut de la cursa d’ultra resistència Backyard, que s’ha celebrat per primera vegada al municipi de Guissona, essent així la primera que s’organitza a les Terres de Lleida d’aquesta modalitat. L’atleta va córrer durant 28 hores sumant així un total 187,7 km per un recorregut de 6,7 quilòmetres, que havia de fer cada hora cap a un sentit diferent de la marxa i que travessava corriols i camins dels voltants del municipi en una ruta nova dissenyada per l’ocasió. El segon lloc va ser pel veí de Bellpuig Francesc Saladrigues, del club Xafatolls que es va plantar a la volta 27, havent recorregut un total de 181 km. En l’àmbit femení cal destacar a l’atleta Margarita Mateu com a primera classificada femenina, que va recórrer 18 voltes completant així 120,6 km, i a qui també es va fer un reconeixement. El premi pel millor corredor local va ser per Mario Georgiev, fent 107 km amb 16 hores.

En total s’hi van inscriure 200 persones participants, completant el nombre màxim de persones inscrites. La prova d’origen nord-americà és una de les 15 que es disputen a tot Espanya i és puntuable pel campionat del món de curses Backyard.

En aquesta primera edició de la Backyard Ultra Guissona, organitzada pel Centre Excursionista Guissonenc en estreta col·laboració amb l’Ajuntament de Guissona, s’ha volgut donar èmfasi a l’activitat esportiva organitzant paral·lelament una jornada d’activitats que va comptar durant tot el dissabte amb entitats, bars, restaurants i persones a títol individual que van conduir activitats per a infants i adults com bàsquet, tenis taula, circuits de bicicleta, inflables, zumba, batxata, pintacares,...

L’Associació gastronòmica la Manduca va fer una paella per a totes les persones participants i les acompanyats que la volguessin delectar. Algunes botigues com BonÀrea, Esport Bonés, Bikeland, Pimiento rojo i H24 Herbalife van oferir els seus productes esportius a totes les persones visitants. Els Margeners de Guissona i els Geganters van realitzar durant la tarda un taller de castells i ballada de gegants. FEDAC Guissona, el Museu de Guissona i el Centre Excursionista també s’hi van sumar amb les seves activitats. A més a més, durant tot el dia hi va haver servei de barra a càrrec dels Kuartos 99 i càtering gràcies al Bar del pavelló, la Xurreria, el Centro, La Bassa i el Que bo. El grup “El Chama i El Nano”, van amenitzar la vesprada amb la seva música en directe a toc de rumba.

L’organització valora molt positivament l’èxit d’aquesta primera edició de la cursa, i agraeix a totes les persones voluntàries, la seva dedicació.

Classificacions Backyard Ultra Guissona 2024:

  • 1r classificat absolut – Javier Lozano
  • 1a classificada absoluta - Margarita Mateu
  • 1 classificat local: Mario Georgiev

 

Guissona, 8 d’abril de 2024.