JORDI PÀMIAS GUANYA EL PRIMER PREMI DE POESIA DELS JOCS FLORALS DE LA MARE DE DÉU DEL CLAUSTRE

L’Alcalde de la nostra vila i més d’un centenar de guissonencs, assisteixen al Certamen Marià en honor a la Mare de Déu del Claustre de Guissona, a l’Auditori Enric Granados, que ha comptat amb la presència de l’arquebisbe de Tarragona com a mantenidor de l’acte

DIMARTS 04 OCTUBRE 2011

L’Acadèmia Mariana ha dedicat el seu certamen literari a la Mare de Déu del Claustre de Guissona, patrona de la vila i comarca de Guissona. L’alcalde de la nostra vila, Xavier Casoliva ha assistit al Certamen Marià, que ha tingut lloc a l’Auditori Enric Granados de Lleida, i que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, l’arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol Balcells, i del bisbe de Lleida, Joan Piris. L’arquebisbe de Tarragona ha estat el mantenidor de la celebració d’enguany.

El nou director de l’Acadèmia Mariana, Antoni Agelet, ha donat la benvinguda al assistents i tot seguit ha tingut lloc el concert de la coral Maristes Montserrat de Lleida. Les paraules de l’arquebisbe han centrat bona part de l’acte, que alhora, han donat pas al lliurament de guardons als poetes premiats al certamen.
 
El guardó més important de la present edició, de poesia dedicada a la Mare de Déu del Claustre, ha correspost al prestigiós autor guissonenc Jordi Pàmias per la seva obra “Noia jueva”, al que se li ha atorgat la Flor Natural i 900 euros en efectiu.
 
La resta de premis en la categoria de poesia, tots ells dotats per l’import de 600€, han estat per Maria Terrades, de Perelada (Girona), pel poema 'Flor de Lis'; Joana Camprubí, de Vinaixa, per 'El plor de la Mare'; Albert Pera, de Mataró, per 'Floreal'; Lluís Castany, de Guissona, per 'El nom de Maria a la Segarra'; Eduard Boada, de Tarragona, per 'Iesso'; Manuel Pal Casanovas, de la Seu d’Urgell, per 'Senyera Blava'; i Ramon Gené, de Cervera, per 'La Corona de Maria, Ensenya de la UE'.
 
La resta de guardons del Certamen de l’Acadèmia Mariana s’han atorgat a Montserrat Casanoves (Viladecans), Maria Teresa Roca Capell (Lleida), Maria José Sánchez i Montlleó (Barcelona), Ramon Gené Capdevila (Cervera), Rodrigo Larios Navarro (Lleida) i a Joan Bellmunt i Figueres (Lleida).

La celebració dels Certamen Marià i de les festes en honor a la Verge Blanca de l’Acadèmia, patrona de Lleida, es van iniciar amb la solemne eucaristia a la Catedral de Lleida, concelebrada per l’arquebisbe de Tarragona Mons. Jaume Pujol Balcells i pel bisbe de Lleida, Mons. Joan Piris Frígola i van finalitzar amb un sopar de germanor.
 
Des de l’Ajuntament es valora molt positivament el recolzament que han donat els guissonencs a l’acte, assistint-hi més d’un centenar de persones, que s’han traslladat a Lleida en vehicles propis i també en autocars posats a disposició dels guissonencs i guissonenques per part de l’acadèmia mariana.