JOSEP PLANA ASPACHS, GUANYADOR DEL DESÈ PREMI JORDI PÀMIAS

Aquest dissabte, 27 d’octubre ha tingut lloc a Guissona l’acte d’entrega de premis Jordi Pàmias, ja en la seva desena edició. El guanyador del premi ha estat Josep Plana Aspachs, amb l’obra LLETRES A CLARA, en aquest mateix acte s’ha presentat TORNA LA PLUJA SOBRE NOSATRES, de Jordi Pujol Nadal, guanyador de la novena edició el premi.

DISSABTE 27 OCTUBRE 2018

En la reunió del jurat format per Albert Turull, Josep Borrell, Àngels Marzo, Gemma Casamajó i Eduard Batlle, que va tenir lloc el passat dissabte a la seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs es va escolllir per majoria l’obra LLETRES A CLARA, amb el pseudònim Joan Campany.

Una setmana més tard, aquest dissabte, ha tingut lloc l’acte d’entrega de premis amb taula presidencial presidida per l’Alcalde, en Xavier Casoliva, que estava acompanyat per la regidora de cultura, Gemma Franquesa; el poeta, Jordi Pàmias i Lluís Pagès, president de Pagès editors i un acte musicalitzat per Xesco Grau amb la flauta travessera.

 

En aquest acte president del jurat, l’Albert Turull ha desvetllat a tots els membres de la taula i al públic assistent que el guanyador de la desena edició del premi Jordi Pàmias i que s’amaga sota el pseudònim de Joan Campany és Josep Plana Aspachs.

Josep Planaspachs és el nom de ploma de Josep Plana Aspachs, amb el nom de ploma de Josep Planaspachs va nèixer a Berga el 1953 i és poeta i traductor català amb residencia a Barcelona, ha publicat diverses obres i també ha obtingut premis com Òmnium Cultural de Granollers (1992 - 2001), Ramon Comas i Maduell de Tarragona (1993), Goleta i Bergantí d'El Masnou (1996 - 2004), Manuel Rodríguez Martínez de poesia d'Alcoi ( 1997), XXIII Premi de Poesia «Miquel Martí i Pol» de Cerdanyola del Vallès (2018), entre altres.

 

Josep Planaspachs ha obtingut un premi de 2000€ i el seu llibre serà publicat el proper 2019 per Pagès Editors.

 

De l’obra guanyadora, LLETRES  CLARA, el jurat n’ha destacat que és un  recorregut per la vida, dedicat a una neta (Clara), que conté versos i imatges molt potents,

 

En el mateix acte, Jordi Pujol Nadal, guanyador de la novena edició del premi, ha presentat l’obra guanyadora CAU LA PLUJA SOBRE NOSALTRES, un recull de poemes d’inspiració japonesa molt breus, amb uns moments molt contundents i també d’introspecció, publicat per Pagès Editors