Judith Vilardell Antonijoan, finalista del 1r concurs interescolar de dibuix Tintinaire.

Aquesta convocatòria volia estimular i desenvolupar l'alumnat en les competències comunicatives i artístiques, apropant-lo al món literari i en concret al còmic i l’obra del belga Georges Remí, conegut com Hergé, autor de les aventures del reporter més audaç del segle XX: Tintín.

DILLUNS 27 MAIG 2013

El passat dissabte 11 de maig es va lliurà a Caixaforum de Barcelona el 1r concurs interescolar de dibuix Tintinaire. L'alumna de 4t d'ESO de Visual i Plàstica, Judith Vilardell Antonijoan, va quedar classificada en 1r lloc de la categoria superior de secundària amb un premi d'un viatge a Brussel·les i Valònia per al guanyador i tres acompanyants més un lot de material. El dibuix havia de representar qualsevol dels personatges dels àlbums de la sèrie Tintín i tenia que ser d’inspiració pròpia, reflectint algun dels temes o valors d'aquest personatge universal.

 

Aquesta convocatòria volia estimular i desenvolupar l'alumnat en les competències comunicatives i artístiques, apropant-lo al món literari i en concret al còmic i l’obra del belga Georges Remí, conegut com Hergé, autor de les aventures del reporter més audaç del segle XX:

Tintín. Al mateix temps pretenia que l’alumnat descobrís i reflexionés sobre els valors tals com l'amistad, la sensibilitat històrica, les actituds solidàries i ecològiques necessàries en el món actual que es llegeixen en la seva obra.

 

El concurs Interescolar de Dibuix Tintinaire ha estat una iniciativa de Can Tonet, “El Racó Tintinaire”, comptant amb el patrocini principal de l’Oficina de Turisme de Bèlgica: Brussel·les i Valònia, i la col·laboració del Departament d’Ensenyament.

 

NOTA DE PREMSA. INS GUISSONA