KHADI LARABASS I LARISA IONA MIHESAN DE L’INSTITUT DE GUISSONA GUANYADORS DE LA 13A EDICIÓ DEL CONCURS CONTRASTOS A LA SEGARRA

En segon lloc, va quedar la parella formada Alexandra López ( Perú) i Seydoy Diakite ( Mali) de l’ Institut Segarra a Cervera. I el 3r premi Iu Julià (Catalunya) i Zajar Yakovnyna ( Ucraina) del FEDAC de Guissona

DIMECRES 28 NOVEMBRE 2018

 

En segon lloc, va quedar la parella formada Alexandra López ( Perú) i Seydoy Diakite ( Mali) de l’ Institut Segarra a Cervera. I el 3r premi Iu Julià (Catalunya) i Zajar Yakovnyna ( Ucraina) del FEDAC de Guissona

Guissona.- El concurs Contrastos té com a finalitat última que els joves dels municipis de la Segarra comparteixin part del seu temps lliure amb els joves procedents d’altres països realitzant activitats conjuntes que impliquin el coneixement recíproc i l’intercanvi cultural. El programa s’ha aplicat en els darrers anys i arran de la valoració positiva realitzada tant pels concursants de les anteriors edicions, com pels tècnics i la resta d’agents educatius, s’ha dut a terme durant nou anys consecutius.

Aquest any han participat  19 parelles.

L’Ajuntament de Guissona va acollir la final i l’entrega de premis. A l’acte hi va assistir l’alcalde de Guissona i President del Consell Comarcal, Xavier Casoliva, i el conseller comarcal de Joventut al Consell, Jordi Porta.

Els joves s’inscriuen al concurs i formen una parella amb un jove de la mateixa edat, procedent d’un altre país per realitzar activitats conjuntes que els permetin el coneixement mutu.

Per aconseguir el premi cada un dels joves extreu el màxim d’informació del context personal, social, familiar i cultural de la seva parella i així superar amb èxit les preguntes que els faci el jurat del concurs i l’exposició oral i gràfica del mural de les fotografies. Les trobades queden representades a través de les fotografies que esdevenen el mecanisme mitjançant el qual es pot tenir constància del tipus d’activitats i de la seva realització.

Els membres del jurat són representants d’associacions de nouvinguts, professors dels instituts i joves dels municipis que formen part d’alguna associació.

El primer premi per a la parella guanyadora és un val de 150€ amb material esportiu per cadascun d’ells. El segon premi, el val té una dotació econòmica de 100€ i el tercer premi de 50€. El programa Contrastos s’organitza des de l’àrea de serveis socials del Consell des del servei d’immigració, conjuntament, amb l’Oficina Jove de la Segarra i compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Cervera, Guissona i els instituts de la comarca.