L’AJUNTAMENT DE GUISSONA COL·LABORA EN EL SEGON CORREDOR HUMANITARI AERI ORGANITZAT PER OPEN ARMS I DKV INTEGRALIA

L’Ajuntament de Guissona en coordinació amb entitats solidàries de Catalunya i Espanya, ha col·laborat en l’evacuació de persones civils refugiades de la guerra d’Ucraïna, amb l’objectiu de protegir la vida i oferir els drets bàsics d’aquestes persones.

DIJOUS 07 ABRIL 2022

 

Una vegada més, l’Ajuntament de Guissona en coordinació amb entitats solidàries de Catalunya i Espanya, ha col·laborat en l’evacuació de persones civils refugiades de la guerra d’Ucraïna, amb l’objectiu de protegir la vida i oferir els drets bàsics d’aquestes persones.

Open Arms i DKV Integralia, han estat al capdavant d’aquesta resposta solidària on també hi ha col·laborat l’Ajuntament de Guissona en estreta cooperació amb l’Ajuntament de Biosca, població on hi ha anat la majoria de persones, concretament quatre famílies que han format un total d’onze persones. Paral·lelament, també ha arribat per la seva banda el mateix dia, una família amb vincle a Guissona que ha estat acollida a Sanaüja.

La resta d’entitats que han acollit persones d’aquest vol, procedent de Varsòvia han estat l'Ajuntament de Barcelona, la Fundació Convent de Santa Clara, Missatgers per la Pau i en estreta col·laboració amb la Fundació Pro style a Polònia.

El vol humanitari es va enlairar ahir dimecres 6 d’abril des de Varsòvia (Polònia) a bord d'un Boeing 737-800 amb destinació a Barcelona i Madrid amb 190 persones a bord.

El passatger de menor edat tenia dues setmanes, nascut a Ucraïna en guerra i anava amb la seva mare i la seva àvia. Moltes de les persones refugiades mostraven la il·lusió de veure els seus familiars, tot i deixar enrere històries desoladores.

Aquest vol ha estat possible gràcies a l'enorme suport del Consolat General d'Espanya a Varsòvia, DKV Integralia amb el Guissonenc Josep Santacreu al capdavant, i l'empresa Audax, que s'ha fet càrrec de la logística en origen.

Guissona ja va col·laborar, el passat 12 de març, en el primer corredor humanitari procedent de Varsòvia que va venir a Catalunya, coorganitzat amb les mateixes entitats. Amb aquesta acció solidària, l’Ajuntament fa possible la circulació de les víctimes d’aquest conflicte armat, així com del seu personal humanitari, amb l’objectiu de facilitar el subministrament de l’assistència humanitària apropiada a totes les víctimes, atendre  i evacuar les persones en situació de perill que es troben en aquesta situació d’emergència.

A Guissona, ja hi han arribat des el passat 1 de març, 267 persones refugiades: 153 adults i 114 menors. Estan acollides principalment per les seves famílies i algunes persones solidàries que desinteressadament han cedit espais particulars.

S’estima que prop de dos milions i mig de persones que vivien en aquest país, l’han abandonat rumb a alguns estats de la Unió Europea, des del passat 24 de febrer, segons les dades d'ACNUR.

 

 

Guissona, 7 d’abril de 2022