L’AJUNTAMENT DE GUISSONA COL•LABORA EN EL PRIMER CORREDOR HUMANITARI AERI ORGANITZAT PER OPEN ARMS I SOLIDAIRE

El vol humanitari s'enlairarà avui dissabte 12 de març desde Varsòvia amb més de 220 persones a bord, que seran traslladades als espais d'acollida de destinació gestionades per les entitats de recepció

DISSABTE 12 MARÇ 2022

 

 

La primera resposta immediata a l'emergència és clau per protegir la vida de les persones més vulnerables. Per això, entitats de la societat civil ens hem unit en un temps rècord, organitzar un corredor humanitari aeri, gràcies a l'aliança estratègica entre Open Arms i Solidaire, organització dirigida per Enrique Piñeyro, i la col·laboració de l’Ajuntament de Guissona, l'Ajuntament de Badalona la Fundació Convent de Santa Clara, Missatgers per la Pau i en estreta col·laboració amb la Fundació Pro style a Polònia, una fundació creada fa 2 anys a Varsòvia.

El vol humanitari s'enlairarà avui dissabte 12 de març desde Varsòvia (Polònia) a bord d'un Boeing 787-8 Dreamline amb destinació a Barcelona i Madrid amb més de 220 persones a bord, entre les quals hi ha famílies, dones i nens majoritàriament , que seran traslladades als espais d'acollida de destinació gestionades per les entitats de recepció.

Aquest vol ha estat possible gràcies a l'enorme suport del Consolat General d'Espanya a Varsòvia, DKV Integralia amb el Guissonenc Josep Santacreu al capdavant, i l'empresa Audax, que s'ha fet càrrec de la logística en origen.

S’estima que més de 2,3 milions de persones han fugit d'Ucraïna des que es va iniciar la invasió de Rússia fa dues setmanes, un èxode de persones que convertit en la major emergència humanitària a Europa des de la II Guerra Mundial.

L'ús indiscriminat de la violència per part de l'exèrcit rus en territori ucraïnès contra la població civil, ha obligat milions de persones a abandonar casa seva i tota la seva vida per posar-se fora de perill. S'estima que més de 4 milions de persones es veuran obligades a fugir a països veïns si la situació s'agreuja.

 

 

Guissona, 12 de març de 2022