L’AJUNTAMENT DE GUISSONA ORGANITZA UN TALLER DE MOBILITAT EN BICICLETA

L’objectiu és obtenir en les properes setmanes el pla redactor de la mobilitat amb bicicleta i a peu per Guissona de cara els propers 5 - 10 anys.

DIJOUS 21 MARÇ 2019

 

Guissona, 21 març de 2019

 

 

L’Ajuntament de Guissona, des de la regidoria d’Esports amb el Sr. Ramon Camats, juntament amb el regidor Miquel Parramon, van organitzar el passat dimarts 19 de març, a la sala de Plensde l’Ajuntament, un taller de mobilitat amb bicicleta per a la Vila de Guissona. Aquest taller es va dividir en dues parts. En una primera, es van exposar diferents models de mobilitat urbana al món, on una altra manera de moure’ns és possible. Es va posar exemples modèlics com Copenhaguen o Pontevedra, i exemples més propers i adaptats al nostre com Cornella a Navarra o Cardedeu a Catalunya. En una segona part, el públic participant van dibuixar sobre un mapa gegant de Guissona, les seves rutes habituals que feien o fan amb cotxe per anar a la feina o bé a l’escola, també amb bicicleta o bé, a peu, amb l’objectiu de valorar quins són els eixos més transitats pels vilatants. Es van crear petits grups de treball on s’arribava a conclusions de propostes per millorar la mobilitat activa a Guissona, es valorava els punts negatius i els punts positius del present i futur. Al final es van arribar a unes conclusions que seran presentades properament per la consultora Danesa Copenhagenize, organitzadora de l’acte i, especialitzada en mobilitat en bicicleta, i que actualment assessoren a ciutats com Barcelona, Londres, Copenhague i Montreal , i ara també a poblacions més petites com Guissona.

L’objectiu és obtenir en les properes setmanes el pla redactor de la mobilitat amb bicicleta i a peu per Guissona de cara els propers 5 - 10 anys. Aquest pla Director serà una eina vital per millorar la qualitat de vida dels seus habitants. Un altre dels objectius és aconseguir que molts vilatans es moguin a mig termini amb bicicleta o bé a peu, per això, es preveuen accions executives com senyalitzar i instal·lar carrils bici en els carrers on sigui necessari, millorar pàrquings de les bicicletes amb càmeres de seguretat i teulada si cal, per protegir la bicicleta de les inclemències dures del temps, tan pluja, fred, com excés de calor, així mateix, també es realitzaran accions divulgatives a les escoles, entitats, empreses i ciutadans.

En resum, es creu que si hi ha infraestructures segures i una millor conscienciació ciutadana, la població agafarà la bicicleta per desplaçar-se per Guissona, on actualment en hores puntes els carrers estan embussats de cotxes igual que a les grans ciutats. En una vila com Guissona, on només hi ha 7.000 habitants i les distàncies es poden fer perfectament d’una manera més sostenible. A més a més, la població és coneguda com la subcomarca de la Plana de Guissona, on l’orografia pot afavorir l’ús de la bici, en definitiva; es guanyarà en qualitat de l’aire que respirem, en salut i en economia dels ciutadans, ja que tots sabem que agafar el cotxe a diari, al final de l’any té un cost econòmic molt gran, i sobre tot també, en estalvi de temps.