L’AJUNTAMENT DE GUISSONA VOL GARANTIR L’ACCÉS A INTERNET A TOTS ELS ESCOLARS QUE HO NECESSITIN

Atesa la preocupació per part d’alguns centres, l’Ajuntament de Guissona ha decidit anticipar-se i en conveni amb BonÀrea Telecom garantirà l’accés a unes 30 famílies que actualment a la nostra vila no tenen accés a Internet per cap mitjà.

DILLUNS 06 ABRIL 2020

 

 

PER QUÈ DE LA INICIATIVA

Atesa la situació actual de confinament com a mesura preventiva de contagi del Coronavirus es preveu que l’alumnat dels centres educatius inicien el tercer trimestre des de les seves cases mitjançant l’ús de mitjans electròniques.

D’acord amb això i atesa la preocupació per part d’alguns centres, sobretot pel que fa a l’alumnat d’aules d’acollida, batxillerat I Cicles Formatius, l’Ajuntament de Guissona ha decidit anticipar-se i en conveni amb BonÀrea Telecom garantirà l’accés a unes 30 famílies que actualment a la nostra vila no tenen accés a Internet per cap mitjà.

 

COM PROCEDIREM

Durant les properes setmanes, BonÀrea Telecom farà instal·lacions d’internet a aquestes famílies, prèvia autorització dels propis pares, mares i/o tutors, amb l’objectiu de que puguin començar el trimestre connectat.

La detecció de les famílies s’ha fet per mitjà dels centres educatius i des de l’Ajuntament s’ha prioritzat famílies amb fills i filles a partir de cicle mitjà i fins al batxillerat i cicles formatius.

Paral·lelament, també fem una crida als veïns i veïnes de blocs de pisos perquè deixin els wiffis oberts en horari de matí – de 10 a 13h – per donar-hi accés a totes les famílies, inclús d’educació infantil i cicle inicial, aportant així el nostre gra de sorra de solidaritat per fer front a aquesta situació. La família que ho vulgui fer podrà descarregar-se el cartell a la web de l’Ajuntament.

En la mateixa línia, per aquelles famílies que tinguin dificultats d’accés, l’Ajuntament, des del Pla Educatiu d’Entorn, sol·licitarà a les associacions de nouvinguts, el seu suport per fer d’intermediaris telefònics a l’hora de solucionar problemes informàtics o d’accés als continguts del curs.

 

CRITERIS D’ASSIGNACIÓ

1.- Alumnes d’ensenyaments de Batxillerat i Cicles Formatius

2.- Alumnes de les Aules d’Acollida

3.- Alumnes a partir de CM de Primària fins a 4t d’ESO.

4.- Famílies que la seva estructura familiar sigui de més d’un fill/a escolaritzat en els ensenyaments obligatoris.

 

5.- Alumnes escolaritzats a Guissona amb domicili a pobles de l’àrea d’influència.