L’Ajuntament de Guissona ha signat un acord amb la Universitat Politècnica de Catalunya, concretament amb la Escola d’Arquitectura de Sant Cugat amb l’objectiu que els alumnes de l’últim curs d’arquitectura puguin portar a terme els seus projectes d’urbanisme en l’entorn d’aquesta vila.
L’Ajuntament de Guissona ha signat un acord amb la Universitat Politècnica de Catalunya, concretament amb la Escola Tècnica d’Arquitectura del Vallès, amb l’objectiu que els alumnes de l’últim curs d’arquitectura puguin portar a terme els seus projectes d’urbanisme en l’entorn d’aquesta vila.
Aquest alumnat desenvolupa propostes en l’àmbit d’urbanisme sostenible, promovent l’eficiència energètica i amb una visió d’agenda 2030. Tot i que en els darrers anys les propostes es centraven a l’àrea metropolitana de Barcelona, l’any passat van desenvolupar amb les cabanes dels arrossars del Delta de l’Ebre, promovent així la seva actuació arreu del territori català i enguany Guissona ha estat escollida com a municipi inspirador per les seves propostes, pensant amb espais com la Caserna, l’Obra de Fluvià, …
L’alumnat d’aquest curs i el seu professorat van donar el tret de sortida a aquests projectes el passat dilluns, 27 de setembre, visitant la nostra vila on van ser amb una presentació institucional per part de l’Alcalde; amb una presentació de l’arqueologia de Guissona i la seva influència en l’urbanisme municipal a càrrec de l’arqueòleg municipal, el Sr. Josep Ros; una presentació sobre l’urbanisme municipal condicionat per les capes freàtiques del nostre subsòl a càrrec de Ramon Pérez, geòleg; i una xerrada sobre com condiciona la interculturalitat en l’urbanisme i tot el que es fa a Guissona en relació amb les diferències culturals, amb en Saoka Kingolo, coordinador de la taula de cohesió social de la vila de Guissona. Acabada la sessió més formativa, l’alumnat acompanyat pel professorat van visitar el nucli històric de Guissona i el parc arqueològic.
A partir d’aquesta visita, aquests estudiants faran una pluja d’idees, que traslladarà a l’Ajuntament de Guissona i els dos projectes escollits es desenvoluparan durant el 2022.
Una proposta engrescadora que pretén donar a conèixer la casuística de l’urbanisme guissonenc a l’alumnat d’arquitectura del Vallès, oferint-li la possibilitat d’intervenir-hi amb propostes eficients i sostenibles.