L’ATENEU, EL TEATRE MUNICIPAL DE GUISSONA, JA ÉS UNA REALITAT

El passat dissabte 4 de febrer, el teatre municipal Ateneu de Guissona va reobrir les portes, amb una inauguració molt especial, tot celebrant també l’aniversari dels cent anys de l’edifici.

DILLUNS 06 FEBRER 2023

El passat dissabte 4 de febrer, el teatre municipal Ateneu de Guissona va reobrir les portes, amb una inauguració molt especial, tot celebrant també l’aniversari dels cent anys de l’edifici. Aquest es va inaugurar per la Festa Major de l'any 1923,  va néixer amb l’impuls de promoure els coneixements literaris, científics, artístics, i desenvolupar l’activitat cultural, així com fomentar la pràctica d'activitats esportives i lúdiques entre la gent de Guissona.

Per a la seva inauguració, l’Ajuntament de Guissona va encarregar l’espectacle a la companyia SUS4, amb el guissonenc Alexandre Ars al capdavant. Un espectacle fet a mida per a l’ocasió, amb teatre, música, vídeos, i humor, que va emocionar a tot el públic assistent. Aquest va comptar amb totes les entitats culturals de Guissona, més de 150 persones que de manera altruista també en van formar part. Per a la realització de l’espectacle es va disposar de la participació de  persones vinculades a l’entitat Ateneu de Guissona, així com la participació d’entitats culturals de la vila (Colla Gegantera de Guissona, Margeners de Guissona, Caramelles de Guissona, els Pastorets, la Coral Doll de Veus i la Jove Companyia de Dansa Montse Esteve), de les entitats de persones provinents d’altres territoris (Romania, Ucraïna, Senegal, Colòmbia i Bulgària), d’artistes emergents vinculats amb Guissona (El Petit de Ca l’Eril, Glòria Ribera, Maria Ribera, Ethan Barea), de músics vinculats amb Guissona (Xesco Grau i Ricard Grau, Jordi Castellà i Marc Castellà), essent així una inauguració amb identitat pròpia i amb l’objectiu que faci vibrar i emocionar a totes les persones els presents.

Per poder arribar a bona part de la població es van fer dues sessions, una a les dotze del matí, i l’altra a les vuit del vespre. La sessió matinal va comptar amb la participació d’autoritats i representants d’institucions públiques com la Sra. Montse Bergés i Saura, delegada del govern a Lleida; l’ Il•lm. Sr. Joan Talarn Gilabert, president de la Diputació de Lleida; Sr. José Crespín i Gómez, subdelegat del govern de l’Estat a Lleida, i el Sr. Pep Morella Murcia, President de la Federació d’Ateneus de Catalunya. En l’àmbit local Il•lm.  Sr. Jaume Ars i Bosch, alcalde de Guissona va agrair als exalcaldes “Josep Cosconera i Xavier Casoliva perquè l’any 2009 s’assumeix la reforma d’aquest espai cultural i també per la dificultat de gestionar les 4 fases més complicades de l’obra amb greus problemes amb les empreses promotores i farcit de contratemps”. I afegeixi agraïment cap a “l’Associació del Centre Catòlic, al teatre de Ca l’Eril, a la Parròquia perquè al llarg d’aquests anys el municipi de Guissona ha tingut present la programació cultural”. Finalment també va intervenir el Sr. Josep Balart Solà, actual President Associació Ateneu de Guissona.

Un cop acabada l’actuació, es va fer un recorregut pels espais de l’edifici: el Saló Rosa, i la sala Galeria amb la terrassa, on es va poder gaudir d’un refrigeri musicalitzat pel Guissonenc Ethan Barea.

Així doncs, l’Ateneu de Guissona va omplir totes les seves localitats, 390 en cada funció.

A partir d’ara, la comissió de gestió de l’espai i la comissió artística seran les encarregades de gestionar l’espai i programar l’activitat cultural, que està prevista que entri en funcionament a partir del mes de juny.  L’equipament, per les seves característiques, pot acollir diferents activitats i serveis amb objectius diversos, ja que disposa de diferents sales. La tipologia d’activitat que es podrà dur a terme al Teatre Municipal de l’Ateneu serà formativa, artística, el foment de la creació, el suport als agents culturals, fins a altres activitats culturals, socials i de lleure, sempre que siguin tècnicament possibles i disposin de l’autorització d’ús corresponent.

 

 

Guissona, 6 de febrer de 2023.