L’ESCOLA DE FAMÍLIES PRESENTA EL CARTELL DEL TERCER TRIMESTRE AMB L’EDUCACIÓ EMOCIONAL I EL DOL COM A EIXOS TEMÀTICS

DIVENDRES 22 MARÇ 2024

Una píndola, un taller i una xerrada se sumaran a les sis activitats que ja s’han dut a terme, durant el curs 23-24, en el marc de l’Escola de famílies

Un curs més, els Plans Educatius d’Entorn de Guissona i Cervera, juntament amb l’Oficina Jove, el Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) i l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Guissona i Cervera, han organitzat l’Escola de Famílies, la qual ofereix a les famílies d’infants i joves de la Segarra un seguit de tallers, píndoles formatives i xerrades de temàtica ben variada.

Les activitats que s’han ofert a les famílies responen a les necessitats i inquietuds que han transmès a través dels formularis que l’organització comparteix amb les persones assistents a cadascuna de les sessions, una oportunitat per conèixer de primera mà les demandes reals de les famílies de la Segarra. Aquesta informació permet organitzar el cicle amb l’objectiu de donar-los les respostes, eines i bastides que els siguin útils i aplicables en el seu dia a dia.

Aquest curs, a diferència d’altres edicions, s’ha ampliat l’oferta de xerrades, tallers i píndoles. Cada trimestre s’ha creat un cartell que contenia tres activitats de diferent format i amb un fil conductor. Així, el primer trimestre es va dedicar a l’educació afectiva i sexual amb les següents activitats: el taller “Com acompanyem les relacions afectivosexuals dels nostres joves”, de la mà del SOAF CCSegarra; la xerrada “Com ho fem amb el porno”, amb la psicòloga en educació i salut sexual Anna Salvia, i la píndola “Cus la teva compresa reutilitzable i redueix residus”, amb Anna Puigdemasa, de l’entitat Ruscucus.

Les addiccions van protagonitzar la temàtica del segon trimestre. Així, es va oferir la píndola “Gestió familiar de pantalles i contenció emocional”, amb la pedagoga Anna Ramis; el taller “Com apliquem el control parental als dispositius dels nostres infants i joves?”, de la mà de l’equip del Pla Educatiu d’Entorn de Cervera, i la píndola “Prevenció i protecció de les addiccions: com protegir els nostres fills i filles de l’ús abusiu de les pantalles”, coordinada pel SOAF CCSegarra i l’EAP Guissona i Cervera.

L’educació emocional i el dol prendran protagonisme en el tercer trimestre que s’encetarà el dia 18 d’abril, a les 19 h, a la sala Galeria de l’Ateneu de Guissona, amb la xerrada “De les pors, la vida i la mort”, amb el periodista, escriptor i presentador de TV3, Espartac Peran. El dia 2 de maig, a les 18 h, a l’Auditori Municipal de Cervera, es durà a terme el taller “Comprendre el dol infantil i juvenil”, de la mà de Servei de Suport al Dol de Ponent. I el cicle finalitzarà amb la píndola formativa “Quines emocions ens impregnen en moments de canvi, crisi i pèrdua?”, coordinada pel SOAF CCSegarra i l’EAP Guissona i Cervera. Serà el dia 23 de maig, a les 18 h, a la Biblioteca de Guissona.

Amb l’objectiu de repartir les xerrades, les píndoles i els tallers a tot el territori, les famílies s’han pogut moure entre diferents poblacions de la comarca com Cervera, Guissona, les Pallargues o Sant Guim de Freixenet.

La valoració, fins al moment, és força positiva, ja que el cicle Escola de famílies ha permès abordar diverses temàtiques d’interès. La participació activa i força nombrosa, i el retorn rebut a través dels qüestionaris de valoració demostren el valor i la rellevància d’iniciatives com aquesta per a reforçar els llaços familiars i promoure el benestar.

Sens dubte, la bona acollida del cicle reforça el compromís de seguir oferint programes i continguts que contribueixin al desenvolupament integral de les famílies i el seu entorn.

 

Guissona, 22 de març de 2024.