Armengol va obrir les portes de la seva direcció general a les diferents entitats, amb l’objectiu que li fessin arribar totes les necessitats i mancances que consideressin.
El passat dijous 23 de febrer, l’Espai de cohesió de Guissona, va rebre la visita del Sr. Carles Armengol Siscares, director general d’afers religiosos de la Generalitat de Catalunya. Després d’agrair la invitació a totes les persones membres, va explicar les principals funcions de la direcció general, creada el 2000, per a la detecció de la importància de les creences religioses a la vida de les persones i de les comunitats.
Armengol va obrir les portes de la seva direcció general a les diferents entitats, donant-los el seu correu, amb l’objectiu que li fessin arribar totes les necessitats i mancances que consideressin.
Les persones representants de les diferents entitats religioses i provinents d’altres països, van compartir una estona de debat i de coneixement mutu entorn de com es viu la religió per part de cada una de les comunitats, la participació i cap a on evolucionen les diferents religions.
Des de la policia local es va comentar que la religió acostuma a generar conflictes veïnals, però que a Guissona els líders de les diferents comunitats tenen una mirada gens polèmica, ans al contrari, fan una lectura integradora dels conflictes i transmeten el bon fer, cosa que facilita molt la convivència.
Aquesta és la visió que es va emportar el director general de la taula de cohesió de la vila de Guissona, un municipi obert i que cedeix els seus espais a totes les religions, amb respecte entre elles.
Va ser el juliol del 2021 quan es va constituir a Guissona la taula per la convivència intercultural, a fi de ser un òrgan assessor de l’alcaldia en temes relacionals amb la convivència intercultural i la cohesió social a Guissona.
La taula està formada per persones representants institucionals de l’Ajuntament de Guissona i del Consell Comarcal de la Segarra, persones representants d’associacions i comunitats nouvingudes (Unió de la Comunitat Senegalesa, Associació Eslava Oriental, comunitat romanesa, Associació de Colombians, Associació El Manar del Marroc, Associació Vassil Levski de Bulgària), serveis municipals (CAP i Museu) i entitats d’acollida com la Parròquia de Guissona, la Mesquita, Càritas Guissona, Consell Local d’Esports i Margeners de Guissona, també forma part de la taula BonÀrea, que com a empresa ja ha desenvolupat diferents accions de gestió de la convivència des del 2001 amb l’arribada massiva de població de l’est per treballar a l’empresa.
La taula és coordinada per Saoka Kingolo, qui també està treballant des del 2019 en el Pla de Convivència Intercultural i Cohesió de l’Ajuntament de Guissona, un pla que pretén esdevenir un projecte cohesionador de la vida social de Guissona, un projecte realista, sostenible, transversal, proactiu i plural i que pretén donar resposta a la necessitat del govern local de disposar d’eines, vies i mecanismes de gestió de la diversitat cultural.
La taula per la convivència es constitueix com un espai de trobada estable, amb l’objectiu de prevenir, detecta, resoldre i reconduir eventuals crisis socials latents, de graus d’incidència variables, esdevenint un espai comunitari participatiu i cohesionat i es reuneix el darrer dijous de cada mes com a ESPAI DE COHESIÓ per tractar diferents temes, d’acord amb el que es preveu en una convocatòria prèvia que s’envia als diferents membres.