L’obra guanyadora de la tretzena edició del premi Jordi Pàmias ha estat “Cors artesians” del poeta mallorquí, Pere Suau Palou.

El dissabte 23 d’octubre s’ha concedit el tretze premi Jordi Pàmias, entre les 37 obres que es van presentar a la convocatòria, en un acte musicalitzat pels professors de l’Escola Municipal de Música, Salvador Gual i Eric Vidal.

DISSABTE 23 OCTUBRE 2021

 

XIII Premi Jordi Pàmias

El  dissabte 23 d’octubre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Guissona i en un acte presidit per l’Alcalde, Jaume Ars i Bosch; la regidora de cultura, Agnès Pla; el poeta, Jordi Pàmias; el president de Pagès Editors, Lluís Pagès i  Eduard Batlle, com a president del jurat, s’ha concedit el tretze premi Jordi Pàmias, entre les 37 obres que es van presentar a la convocatòria, en un acte musicalitzat pels professors de l’Escola Municipal de Música, Salvador Gual i Eric Vidal.

Enguany, la guanyadora del premi ha estat el poeta de Bunyolà, Pere Suau Palou, llicenciat en filologia catalana per la Universitat de les Illes Balears i premi Miquel Martí i Pol (2012) i Maria Manent (2020)

Segons el jurat és un llibre en conjunt memorable i marcadament unitari. Es tracta d’un poemari que presenta un format barroc tanmateix modern i ben justificat a l’hora de construir imatges, amb una sintaxi trencadora que arrossega una inflamació interessant i innovadora dins del format clàssic. D’altra banda, és un llibre que, pel que fa al contingut, toca aspectes molt contemporanis.

A més, el jurat també acorda fer constar en acta com a finalista de l’edició d’enguany l’obra D’AQUEST BREU SOMNI, presentada sota el pseudònim de Marina Bosch, un joc d’amor i desamor que ens ubica en entorns urbans i que en la redacció dels versos ha fet un exercici extraordinari de contenció.

L'alcalde, Jaume Ars, ha fet entrega del premi, que consisteix en 2.000 euros i la publicació de l'obra a càrrec de Pagès Editors.

Dissabte, 23 d’octubre de 2021

Ajuntament de Guissona