LA 18a EDICIÓ DEL PREMI COMARCAL DE TREBALLS DE RECERCA ES CELEBRA A GUISSONA

L’acte va tenir lloc el dijous 20 de maig a les 18 h de la tarda a la sala de plens de l’Ajuntament de Guissona. Alumnat, professorat, jurat, patrocinadors i col·laboradors van poder presenciar els lliuraments de diplomes i premis a tot l’alumnat, així com als tutors i tutores.

DIMARTS 25 MAIG 2021

 

Aquest curs escolar, i malgrat les privacions a què ens sotmet aquesta maleïda pandèmia, l’alumnat de batxillerat ha pogut viure presencialment el reconeixement als seus treballs de recerca en la 18a edició del Premi Comarcal de Treballs de Recerca de la Segarra.

L’acte va tenir lloc el dijous 20 de maig a les 18 h de la tarda a la sala de plens de l’Ajuntament de Guissona. Amb aforament limitat i amb totes les mesures de prevenció que pertoquen,  alumnes, professorat, jurat, patrocinadors i col·laboradors vam poder presenciar els lliuraments de diplomes i premis a tot l’alumnat, així com als tutors i tutores.

A causa dels canvis d’última hora ocasionats per les directrius del Departament d’Educació, els familiars no hi van poder assistir presencialment. Tanmateix tothom va pensar en ells, i van poder visualitzar l’acte a través de les pantalles, ja que es va retransmetre en directe pel canal Youtube de l’Ajuntament de Guissona, al qual agraïm tant aquest detall com l’acollida que ens ha dispensat.

Com ja ens tenen acostumats els tres centres de la Segarra que participen en aquests premis, l’INS Guissona, l’INS La Segarra i l’INS Antoni Torroja,  tots els treballs sense excepció, són dignes de ser mencionats. Alguns dels membres de la taula presidencial ja van manifestar obertament  a alguns autors i autores el seu desig de llegir-los. Treballs valents i de rabiosa actualitat.

La Núria Rius de l’Escola de música de Guissona, amb la seva actuació va posar color i sensibilitat a la formalitat de l’acte.

Des de l’organització agraïm sincerament el suport i ajuda dels 4 pilars que des de fa 18 anys fan possible aquest premi comarcal.

-          Els patrocinadors, Consell Comarcal de Cervera, Obra Social de la Caixa a través de l’oficina 0016 de Cervera i els ajuntaments de Cervera i Guissona.

-          El jurat, format per 3 professionals amb vinculació al món de les ciències socials i humanitats;  i 3 membres amb relació al món de la ciència i la tecnologia.

-          A l’alumnat de batxillerat de la Segarra dels 3 instituts, que a través de les seves direccions i coordinacions col·laboren presentant  any rere any els seus treballs de recerca.  

-          Finalment, el Departament d’Educació, que a través de la inspecció educativa recolzen aquests premis i hi donen suport.

 

Aquest curs escolar, gràcies a l’acord entre els dos ajuntaments patrocinadors d’aquest concurs, s’han lliurat 8 premis.  Quatre per cada modalitat presentada, és a dir, 2 primers, 2 segons, 2 tercers   i dos accèssits.

Tenint present aquesta frase cèlebre d’Albert Einstein  “El valor d’un acte realitzat resideix més en l’esforç per dur-lo a terme que en el resultat”,  a continuació relacionem els treballs presentats, amb els corresponents premis atorgats.

 

MODALITAT CIÈNCIES SOCIALS I HUMANITATS

INSTITUT GUISSONA

-          Revivint el passat. La pandèmia de la Covid-19 enfront la grip del 1918.(Reconeixement)

AUTORA:  Carla Jounou Calafell;   TUTORA: Montse Rodríguez

-          El fenomen influencer. (Tercer premi)

AUTORES:  Gerd Codina Pons  i Cristina Solà Canosa;  TUTORA: Claustre Bonjoch

 

INSTITUT LA SEGARRA

-           Anàlisi de l’impacte econòmic de la Covid-19 (Primer Premi)

AUTOR:  Bernat Balcells Fusté;   TUTORA: Carme Pujol Llobera 

 

-          La lluita de la dona espanyola. Des del 1833 al 1939. (Reconeixement)

AUTORA:  Ares Piqué Jover;   TUTORA: Esther Vallés Fernández

INSTITUT ANTONI TORROJA

-          La violació de la justícia. La violència sexual a Espanya i les lleis que la regulen. (Segon premi)

AUTORA:  Eva Bertran Prat;   TUTORA: Emma Harris

-          Pensar sense imatges. Un estudi de l’afantasia.  (Accèssit)

AUTORA:  Marta Noguera Segura;   TUTOR:  Daniel Sánchez Saumell

 

MODALITAT CIÈNCIES  I TECNOLOGIA

INSTITUT GUISSONA

-          La influència de la lluna sobre la terra. (Reconeixement)

AUTORA:  Núria Rius Cera;   TUTORA: Caterina Pijuan Folguera

-          La teva ombra marcarà el pas del temps. Introducció a l’astronomia a través de l’esfera celeste. (Reconeixement)

AUTOR/A:  Jana Solé García i Vitaliy Skrynyk;  TUTORA: Alba Fornells Ribalta

INSTITUT LA SEGARRA

-           La cara oculta dels antibiòtics (Tercer Premi)

AUTORA:  Laura Padrós Oliveres;   TUTORA: Roser Soler Marimon 

 

-          Seguiment d'una plantació de pèsols i estudi de la influència del tipus d'adob en elconreu d'ordi a la Segarra (Primer Premi)

AUTOR: Jordi Franquesa Franquesa; TUTORA: Dolors Rosich Carulla 

 

 INSTITUT ANTONI TORROJA

-          Disseny, construcció i programació d’un datalogger. (Accèssit)

AUTOR:  Albert Pla Gomà;   TUTOR: Jaume Rius Graells

-          Escoltem el Paranimf. Estudi del temps de reverberació del Paranimf de la Universitat de Cervera (Segon premi)

AUTOR:  Max Puig Tolosa;   TUTORA:  Jordina Grasa Bastida

 

Enhorabona a tothom! Esperem que ens puguem retrobar de nou el curs vinent, sense mascaretes i amb companyia dels familiars.

 

Guissona, 20 de maig de 2021.