LA BARCELONETA COMPTA AMB ELS MARGENERS PER LA SEVA FESTA MAJOR

El passat dissabte 25 de maig els margeners de Guissona es van desplaçar a la ciutat de Barcelona per actuar en motiu de la Festa Major de la Barceloneta i acompanyar els amfitrions, els Castellers de Barcelona, i els Encantats de Begues

DIJOUS 30 MAIG 2019

 

Barcelona (Barcelonès).-

 

El passat dissabte 25 de maig els margeners de Guissona es van desplaçar a la ciutat de Barcelona per actuar en motiu de la Festa Major de la Barceloneta i acompanyar els amfitrions, els Castellers de Barcelona, i els Encantats de Begues.

 

L’actuació va començar amb els pilars de de benvinguda per part de les tres colles, la colla de la ciutat en van alçar tres, i les altres dues colles un cadascuna, tot sota un cel amenaçador que en certs moments de l’actuació va fer la guitza a les colles.

 

La colla amfitriona va encetar les rondes de castells alçant en primera ronda, i en el tercer peu que muntaven, un 3d8 amb força tremolor, en segona ronda un 4d8 força llarg i treballat i van tancar les rondes de castells amb un 2d7 encara més treballat i després d’haver hagut de desmuntar un 2d8f.

 

La segona colla en ordre d’actuació van ser els Margeners de Guissona, que aquest cap de setmana van moure menys camises però que van realitzar una actuació de força mèrits començant per un 3d6 d’execució molt ràpida que se’ls queda curt, continuant pel ja típic 3d6 aixecat per sota que estava clavat i que els margeners van acabar-lo demanant a crits un pis més, i finalment van estrenar una nova estructura aquesta temporada, el 2d6, que va pujar lent i amb força nervis, però que van aconseguir descarregar amb molt d’ofici.

 

Pel que fa als Encantats de Begues van aixecar només dos castells, ja que eren molt poques camises a plaça i tot i portar les estructures més bàsiques com són el 3d6a i el 3d6, aquests van tenir una execució força lenta i desquadrada.

 

L’actuació va acabar amb la ronda de pilars on els barcelonins van alçar 2 pilars de quatre, els segarrencs 1 pilar de quatre i els del baix Llobregat 2 pilars de quatre.

 

Castellers de Barcelona: 3 pd4, 3d8, 4d8, id2d8, 2d7 i 2 pd4

Margeners de Guissona: pd4, 3d6, 3d6ps, 2d6 i pd4

Encantats de Begues: pd4, 3d6a, 3d6, 2 pd4