LA BBLIOTECA DE GUISSONA S'OMPLE PER ESCOLTAR LA LECTURA DE RELATS AMB TRACTE A CÀRREC DE L'ATENEU

“Relats amb tracte” és una iniciativa del Consell Comarcal que s’inclou dins la Campanya Tracta’m bé que promou arreu de la Segarra activitats que promoguin el bon tracte a les persones grans.

DILLUNS 26 MARÇ 2018

 

 “Relats amb tracte” és una iniciativa del Consell Comarcal que s’inclou dins la Campanya Tracta’m bé que promou arreu de la Segarra activitats que promoguin el bon tracte a les persones grans.  

 

El llibre “Relats amb  tracte” són 12 relats curts escrits per les tècniques impulsores de la Campanya “Tracta’m bé” al Solsonès i un relat inèdit de l’escriptora Isabel Clara Simó. Cada relat narra algun tipus d’abús que pot patir una persona gran: un conte sobre l’abús físic, psicològic i econòmic; un altre sobre els cuidadors desbordats i sense suport; un relat que ens mostra com la cura i l’abús econòmic s’agafen de la mà; una història d’una dona gran que veu com els seus fills la veuen com una càrrega i una obligació; un relat que ens mostra un dia en la vida d’una àvia esclava que acaba perdent la salut cuidant del seu nét; sobre l’abús sexual d’un cuidador, entre altres.  

 

Tal com va explicar la consellera comarcal de serveis socials al Consell Comarcal, Núria Magrans, l’objectiu és donar visibilitat als diferents tipus d’abusos que poden patir les persones grans, a la vegada que, apoderar-los per tal d’incorporar mesures d’autoprotecció, promovent així, el bon tracte a les persones grans.

A la presentació també va assistir el President del Consell Comarcal i Alcalde de Guissona, Xavier Casoliva.

Posteriorment a la lectura de relats es va fer un col·loqui sota el títol “Com cuidar-nos quan cuidem?” a càrrec de les treballadores socials del Consell Comarcal, Maria Rosa Caba i Gemma Vila. El col·loqui va ser molt participatiu perquè inclús assistents a l’acte van explicar de primera mà la seva experiència personal.

 

El llibre “Relats amb tracte” el podreu trobar a la Biblioteca de Guissona en préstec. Paral·lelament a aquesta activitat el Consell Comarcal des de l’àrea de serveis socials projecta altres activitats de la campanya, com per exemple, l’exposició “Segarra: imatges amb tracte” a la mateixa Biblioteca de Guissona. O xerrades com la que es projectarà el 27 de març a Sanaüja amb el títol, Vídeo-fòrum La Marinada; Relació entre pares i fills.

També la Campanya compta amb establiments per tota la comarca amb l’etiqueta “Establiment amb tracte” on també fomenten els valors del bon tracte a les persones grans.

 

Dijous, 22 de març.

Fotografies del moment de l’acte a la Biblioteca de Guissona.