LA BIBLIOTECA INAUGURA L’EXPOSICIÓ “CONTRUINT EL TERRITORI”

El passat divendres 12 de gener, la Bilblioteca de Guissona va acollir la inauguració de l’exposició “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya”.

DIMECRES 17 GENER 2018

 

El passat divendres 12 de gener, la Biblioteca de Guissona va acollir la inauguració de l’exposició “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya”.

La presentació de l'acte va anar a càrrec de Josep M. Santesmasses, en representació del Centre d'Estudis Segarrencs; de Xavier Casoliva, alcalde de Guissona; de Gemma Franquesa, regidora de cultura; i de Roger Costa, representant de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

La mostra, que es pot visitar a la Biblioteca fins el 26 de febrer, tracta de la gran diversitat de paisatges que hi ha a Catalunya, producte de la relació continuada entre els éssers humans i l’entorn on els diversos elements construïts, la seva distribució pel territori i les seves formes i materials són un element clau de la configuració del paisatge.

L'exposició analitza aquesta interacció en contextos tan diversos com l’alta muntanya, la costa, les terres de secà, l’horta i les planes de regadiu, abordant la complementarietat entre les dimensions d’espais viscuts, simbòlics i productius dels diferents elements de l’arquitectura tradicional que en condicionen les formes, les tècniques i els materials utilitzats en la construcció i l’ornamentació, en relació o no amb els recursos presents en el territori i amb els coneixements tècnics dels especialistes.

A partir d'aquesta  realitat, l’exposició planteja elements de reflexió sobre l’estat actual d’aquest tipus de construccions, tot reflexionant sobre el seu futur a partir de l’actualització dels seus usos i funcions.