LA CASTANYERA PERD LES CASTANYES

La Castanyera va arribar molt esverada a Guissona el passat dissabte, 31 d’octubre perquè li havien desaparegut totes les castanyes i no podria celebrar la festa més esperada de l’any, LA CASTANYADA. Des de la regidoria es promou les tradicions locals i catalanes, però en aquest cas, es confronta amb el Halloween amb l’objectiu que aquest no ens faci desaparèixer la Castanyada i que les dues festes puguin celebrar-se en paral·lel.

DILLUNS 02 NOVEMBRE 2015

La Castanyera va arribar molt esverada a Guissona el passat dissabte, 31 d’octubre perquè li havien desaparegut totes les castanyes i no podria celebrar la festa més esperada de l’any, LA CASTANYADA.

Els nens i nenes de la vila, gairebé un centenar, es van dividir en grups per participar a la gimcana de la Castanyada que va recórrer una trentena de comerços el nucli  històric de la vila, gràcies al suport de l’Associació de Comerciants. Les castanyes havien aparegut durant la nit als aparadors de les seves botigues, barrejades amb pistes i elements relacionats amb Halloween, que van portar fins a l’acabament de les proves. Havia estat la Carbassa del Halloween la responsable d’aquell robatori, sort que els nens i nenes van ajudar a la Castanyera a recuperar les castanyes i un any més podria celebrar la seva festa. Així, els nens i nenes amb la Castanyera convertida amb capgrós van celebrar una gran guerra de confetti per fer fora la carbassa de Halloween.

Fa uns anys que aquests són els protagonistes de la castanyada a la vila de Guissona organitzada des de l’àrea de cultura. Des de la regidoria es promou les tradicions locals i catalanes, però en aquest cas, es confronta amb el Halloween amb l’objectiu que aquest no ens faci desaparèixer la Castanyada i que les dues festes puguin celebrar-se en paral·lel.

Els participants a la gimcana van rebre un buff promocional de la vila de Guissona i un petit còmic amb la historieta protagonista de la jornada.