LA CINQUENA ETAPA DE LA VOLTA CICLISTA DE CATALUNYA PASSARÀ PER GUISSONA

El proper divendres 28, entre les 14.00 i les 16.30h els accessos a l’Avinguda Verge del Claustre estaran tallats pel pas de la cinquena etapa de la Volta Ciclista de Catalunya.

DIMARTS 25 MARÇ 2014

El proper divendres, entre les 14 i les 16.30h els accessos a l’Avinguda Verge del Claustre estaran tallats pel pas de la cinquena etapa de la Volta Ciclista de Catalunya.

http://www.voltacatalunya.cat/ca/etapa/5/

Aquest dilluns 24 de març comença la 94a edició de la “Volta” Ciclista a Catalunya, que durarà fins el diumenge dia 30 i que mantindrà el reeixit guió de l'any passat, amb dues arribades en altura d'alta muntanya que definiran la cursa.

Enguany, a més, l'atractiu de la cursa es multiplica per una participació brillant que segueix la tònica dels últims anys. Sense anar més lluny, per les carreteres catalanes competiran el podi del darrer Tour de França al complet: el britànic Chris Froome, el colombià Nairo Quintana i el català Joaquim “Purito” Rodríguez, número 1 del rànquing WorldTour de la temporada 2013. Estaran acompanyats pel defensor del títol, l'irlandès Dan Martin, i els protagonistes de les últimes proves per etapes del calendari WorldTour: el colombià Carlos Betancur i el madrileny Alberto Contador, vencedors de la París-Niça i la Tirrena-Adriàtica, respectivament, entre d'altres figures.

La cursa començarà per tercer any consecutiu a la ciutat de Calella, que a la vegada serà també l'arribada d'aquesta nerviosa primera etapa amb tres ports de muntanya (un d'ells, l'alt del Montseny, de 1a categoria) que perfectament podria provocar les primeres diferències. La segona etapa, amb sortida a Mataró i arribada a Girona, amb dos ports de muntanya en la primera meitat del recorregut, donarà una nova oportunitat als caçadors d'etapes abans de l'arribada dels Pirineus.

La primera etapa de muntanya, la tercera d'aquesta “Volta”, tindrà 162,9 km entre Banyoles i l'arribada en altura a La Molina (1a categoria), amb previ pas per l'alt de Coubet i pel primer dels dos passos de categoria especial d'aquesta edició, l'alt de la Creueta. El segon dels ports de categoria especial serà justament la meta de la quarta etapa, l'estació d'esquí de Vallter 2000, que repeteix meta respecte l'any passat. La jornada, amb sortida a Alp, no donarà respir als ciclistes, que des de la collada de Tosses es trobaran tres ports més abans d'afrontar la pujada final.

La cinquena serà la més llarga de les etapes d'aquesta edició, amb 218,2 km entre Llanars i Valls, que comptarà amb la trampa de l'alt de Lilla (2a categoria) en els últims deu quilòmetres per poder sorprendre. En canvi, l'etapa més propícia a l'esprint massiu serà la penúltima, amb sortida a El Vendrell i arribada a Vilanova i la Geltrú.

Per si no s'ha acabat de decidir la prova fins l'últim dia, la “Volta” acabarà amb una etapa a Barcelona que comptarà amb vuit passos per l'alt de Montjuïc (3a categoria). L'any passat, si bé les rampes del castell no van determinar el guanyador final, sí que va ser decisiu per acabar de definir el podi final, on de ben segur hi tornaran a ser protagonistes els millors ciclistes del món, que es posaran a prova durant aquesta setmana per terres catalanes.