LA COHESIÓ HA ESTAT LA CLAU DE L’ÈXIT DE LA JORNADA COLORS

Una jornada definida des del teixit associatiu de la vila i sota el paraigües del Pla Educatiu d'Entorn, en la que enguany es va unir a la població de Guissona entorn al món dels cants, amb cançons d'arreu del món.

DILLUNS 20 MAIG 2019

 

El passat dissabte, 18 de maig va tenir lloc a Guissona COLORS, la jornada intercultural per excel·lència des de fa tretze anys a Guissona.

Una jornada definida des del teixit associatiu de la vila i sota el paraigües del Pla Educatiu d'Entorn, en la que enguany es va unir a la població de Guissona entorn al món dels cants, amb cançons d'arreu del món.

Més de 150 guissonencs i guissonenques, durant tot el matí, van assajar lletres i cançons provinents dels llocs de naixement de les nacionalitats majoritàries de guissonencs i guissonenques, els assistents van aprendre cants en català, gràcies a la coral el Doll de Veus; en romanès, escollits per representants de la comunitat romanesa; en ucraïnès, sorgits de l'Associació Eslava Oriental; en senegalès, sota la batuta de la Unió de la Comunitat Senegalesa; en marroquí, representat pels alumnes de català i castellà de Caritas Guissona, d'origen marroquí i en colombià, gràcies als representants de l'ACOLCAT a Guissona.

Un matí de trobada, somriures i festa i sobretot de cohesió, en els que tots vam compartir un mateix espai units per la música. Sis cançons que ens van  trasladar a cultures i ritmes diferents des de primera hora de matí fins a les 12 del migdia, temps en el que els assistents van compartir una estona d’esmorzar

A les 12 a la seu dels Margeners s’hi va traslladar el periodista Carles Esteve (qui ha treballat al Quarts de 9 i a la Revista Castells i és director del Baròmetre Casteller) i Georgiana Ciupag, catalana d'origen romanès, tècnica en administración, candidata a les eleccions europees, ambdós músics de gralla i castellers a Vilafranca i al Vendrell. Ells dos van compartir una estona de tertulia amb guissonencs i guissonenques on van parlar del món casteller com a porta d'entrada a la cultura catalana als nouvinguts des de sempre.

Després de la conferència, la plaça Bisbe Benlloch s’omplí de gom a gom de gorres de tots COLORS, gorres que enguany s’han repartit com a nexe d’unió de tots els que han participat a la jornada, omplint la plaça de COLORS.

Amb la gorra al cap, tots els participants a la jornada van cantar totes les cançons que s'havien assajat al llarg del matí, en un acte molt festiu.

Com a cloenda de la jornada es va ballar  de Jason Derulo  en una flashmob intercultural que van aprendre tots els nens i nenes als seus centres educatius i que van ballar a la plaça acompanyats de les seves famílies.

La jornada va cloure a les 2 del migdia amb un vermut d'intercanvi cultural, elaborat per les diferents associacions de nouvinguts que van fer possible COLORS, moment en el que podrem compartir i valorar tota l'activitat portada a terme al llarg del matí.

La jornada va comptar amb la presència de director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Joan Santacana, que va estar acompanyat de l’alcalde Xavier Casoliva i de la resta de regidors del consistori.