LA CREMA DEL REI CARNESTOLTES CLOU EL CARNAVAL DE GUISSONA

Ahir dimecres de cendra es va posar punt i final al carnaval a la plaça Bisbe Benlloch de Guissona, quan el Rei Carnestoltes va sortir al balcó abans de la seva crema a la foguera.

DIJOUS 15 FEBRER 2018

 

Guissona – 14/02/2018

 

El carnaval de Guissona va omplir el passat dissabte al matí, la plaça major de Guissona. Tot i les baixes temperatures, els nens i nenes van gaudir de l’espectacle de Carnaval del grup BOTI BOTI, a més de la truita de patates gegant a càrrec de l’associació gastronòmica de la Manduca. Els classificats al concurs de disfresses infantil van ser: l’Abril i la Maria amb el MIMO; el Nil, d’avespa; i l’Aina, de caputxeta. Els premiats podran gaudir d’una entrada al Tibidabo, un berenar a una pastisseria/cafeteria local, i dues entrades per la  representació del cicle de teatre familiar al Centre catòlic.

A la tarda, més de dos-cents participants van animar els carrers de Guissona amb la rua de carnestoltes, enguany amb sis colles participants. La guanyadora de les quals van se els Kuartos ’93 amb disfressats i animats com en els anys 20! Aquesta comparsa podrà gaudir d’un cap de setmana en un alberg de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya per a tots els participants. En segon lloc es va classificar el “Bestiar du soleil” amb un circ molt elaborat, i en tercer lloc van quedar “Les cunyades”. Com a comparses multitudinàries guanyadores van ser “Felegodac” i “F.C. Estadella”, dues de les AMPES de centres educatius de Guissona.

D’altra banda ahir dimecres de cendra es va posar punt i final al carnaval a la plaça Bisbe Benlloch de Guissona, el Rei Carnestoltes va sortir al balcó abans de la seva crema a la foguera, i seguidament es va donar pas a la Vella Quaresma i als 40 dies de dejuni, en el que els nens i nenes de P3, P4 i P5 dels centres educatius de la nostra vila passaran de forma aleatòria per la plaça Bisbe Benlloch a escoltar el conte de la Vella Quaresma i a arrencar una de les cames de les seves cames, donant a conèixer així aquesta tradició als més petits de la vila.

Per acabar la jornada de cloenda, la brigada va oferir un any més la sardinada popular, en la que es van repartir més 800 sardines, de forma gratuïta, entre tots els Guissonencs i Guissonenques.