LA FESTA D’ENTITATS, L’ÈXIT ASSEGURAT A GUISSONA PER COL•LABORAR AMB LA MARATÓ DE TV3

El Pla educatiu d’entorn de Guissona, va tornar a aplegar més de vint associacions de la vila, per celebrar una festa, que per segon any s’ha transformat gràcies a la col•laboració de totes les entitats i centres educatius de Guissona.

DILLUNS 16 DESEMBRE 2019

 

LA FESTA D’ENTITATS, L’ÈXIT ASSEGURAT A GUISSONA PER COL·LABORAR AMB LA MARATÓ DE TV3

 

El diumenge 15 de desembre, es va celebrar la 28a edició de la Marató de TV3, enguany dedicada a les malalties minoritàries.

El Pla educatiu d’entorn de Guissona, va tornar a aplegar més de vint associacions de la vila, per celebrar una festa, que per segon any s’ha transformat gràcies a la col·laboració de totes les entitats i centres educatius de Guissona. Així doncs, el pavelló de Guissona es va dividir ens diferents espais, simulant una gran plaça, i creant així, un ambient festiu. Aquesta plaça es va dividir en diferents espais. A “La placeta” s’hi van dur a terme actuacions de cant i balls, així com actes institucionals. A l’”Espai tallers”, les entitats van fer-hi algunes activitats com una pinya per l’arbre de Nadal, una postal, henna marroquina, trenes senegaleses... Els gegants i capgrossos de Guissona també van tenir un espai per ballar-hi. L’”Espai foodtrucks” va ser un dels més exitosos, ja que les entitats van oferir-hi varietat de tapes, algunes com sucs naturals, galetes, creps, crispetes, típics de Colòmbia, degustació romana a càrrec del Museu de Guissona i l’associació gastronòmica de la Manduca va oferir pernil tallat per Manel Pérez, mestre tallador de pernils Record Guiness.

Ja jornada va cloure a la tarda amb l’Espectacle de dansa de l’Escola de dansa Montse Esteve, que va ser un èxit total de recaptació i participació.

En total, es van recaptar 9.637,66€, quantitat que va superar la de l’any passat. Aquest èxit ha estat possible gràcies a la participació i col·laboració d’associacions, entitats i ciutadans de Guissona i rodalies  que al llarg de la jornada van donar el seu suport i cop de mà en el desenvolupament de les diverses activitats que es van dur a terme. Al matí la fira va comptar amb la Colla Gegantera de Guissona, l’Associació Montse per al Càncer, la llar d’Infants municipal Patufet, l’Associació Consell Local d’Esports, El Consell Esportiu de la Segarra, el CAP Guissona i la Fundació residencial BonÀrea, l’Associació Melhfa amb el poble Sahrarui, l’escola Ramon Estadella, l’Associació de Colombians a Catalunya, el Museu de Guissona, l’Associació Gastronòmica la Manduca, el Pub Chaplin, la comunitat Romanesa, l’Associació Eslava Oriental, l’Escola Ramon Faus Esteve, l’Associació de dones Nèvia, el casal Jove l’Escorxador, FEDAC Guissona, l’IES Guissona, els Margeners de Guissona. Càritas Guissona, el Club ciclista Guissona i el CAP Guissona.

La jornada va ser presidida pel director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida, Carles Vega; la directora del servei LIC (Llengua i Cohesió Social)a LLeida, Carme Moncasí; l’Alcalde de Guissona, Jaume Ars; la regidora de Salut i Acció Social, Montse Solà i la regidora de Cultura i Festes Agnès Pla, juntament amb més membres del consistori. Tots plegats, van fer entrega del premi de la felicitació de nadal de l’Alcalde, i del disseny del cartell, i del programa de mà de la Marató de TV3 d’enguany a Guissona.

A 2/4 de vuit del vespre més d’un miler de persones es van aplegar al pavelló municipal per gaudir de l’emotiu espectacle que portava per nom “Solidaritat en dansa” a càrrec de l’escola de Dansa Montse Esteve de Guissona.

El Pla Educatiu d’Entorn i l’Ajuntament de Guissona vol donar gràcies a la nostra vila, perquè al llarg de moltes hores, Guissona va bategar amb valors de solidaritat, voluntariat i participació, i que diu molt del nostre poble.

 

 

CLUB CICLISTA GUISSONA. Sortida BTT

95€

AMPA FAUS. Espectacle de dansa La Rêve

60,4€

FUNDACIÓ BON AREA + CAP GUISSONA. Sortida de marxa nòrdica

297,5€

IES GUISSONA. Venda de contes i de rams de la sort

151€

AFA ESCOLA RAMON ESTADELLA. Sucs de taronja i fruites

25€

ACOLCAT. Tapes colombianes

60€

MUSEU DE GUISSONA. Entrades del cap de setmana i tapes romanes

111€

LA MANDUCA. Tapes

275€

CARITAS. Venda de manualitats i productes de comerç just

242,15€

ASS. DE COMERCIANTS. Servei de guarda-roba

121€

CHAPLIN. Venda de begudes

165€

MELHFA. Foodtruck del Sahara

92,6€

UCSENSU. Trenes africanes

39,5€

ACLE. Servei de bar

50€

ASS. DE DONES NÈVIA. Sortejos, parada, manualitats i venda entrepans

700€

CASAL DE LA GENT GRAN. Sorteig d'una cistella

130€

CENTRE EXCURSIONISTA GUISSONENC. Col·laboració

150€

COLÒNIES BASTANIST. Col·laboració

500€