LA FESTA MAJOR DE GUISSONA PROMOU LA INTERCULTURALITAT I LA COHESIÓ ENTRE LA POBLACIÓ DE LA VILA

Una jornada que començarà amb un torneig de futbol intercultural que tindrà lloc durant tot el matí a la zona esportiva, i en el que hi participaran persones representants de totes les vuit comunitats diferents.

DIMARTS 06 SETEMBRE 2022

Guissona compta amb més de cinquanta nacionalitats diferents, aquest fet la fa rica amb història, les tradicions i les llengües.

Des de l’espai de cohesió de l’Ajuntament de Guissona, promogut a partir de la taula d’interculturalitat, es va treballar per activar la participació de la població nouvinguda a la Festa Major, i des de la mateixa taula, es va decidir crear una jornada de festa major, des del punt de vista intercultural, projecte que es va iniciar el passat 2021.

En formen part representants de la comunitat de Romania i de Bulgària; de la comunitat d’Ucraïna amb l’Associació Eslava Oriental; representants del Senegal amb la Unió de la Comunitat Senegalesa; del Marroc amb l’Associació El Manar de Guissona; de Colòmbia amb ACOLCAT; d’entitats de la vila amb el Consell Local d’Esports, Caritas Guissona, Margeners de Guissona i Els Geganters de Guissona i de l’empresa bonÀrea, un grup de treball de 24 persones que han anat preparant, mimant i definint la jornada intercultural que es celebrarà el proper dissabte, 10 de setembre en el marc de la Festa Major de Guissona.

Una jornada que començarà amb un torneig de futbol intercultural que tindrà lloc durant tot el matí a la zona esportiva, i en el que hi participaran persones representants de totes les vuit comunitats diferents. A més a més es durà a terme una jornada intercultural de les 7 de la tarda fins les 11 de la nit, en la que hi trobarem grups de música d’arreu del món, artesania, degustació, desfilada i espai de jocs infantil.

Tot això, amb l’objectiu de que tots i totes sortim al carrer, en una jornada per a tots els guissonencs i guissonenques, els nascuts aquí i els vinguts d’arreu, i que es vol obrir i donar a conèixer a la resta de la comarca i de la província.

Aquesta jornada de Festa Major també inclou els dos elements centrals a nivell de folklore català: la trobada de gegants i la jornada castellera, amb l’objectiu de donar a conèixer a la població aquestes dues tradicions ben arrelades a la nostra vila i de fer-los-hi partícips.

En aquesta segona edició de la proposta intercultural, que rep el nom d’UNA FESTA PER A TOTHOM, l’Ajuntament de Guissona, ha convidat a Òscar Camps Gausachs, d’Open Arms a gaudir de la festa i a conèixer d’aprop l’ambient festiu que es respirarà a la nostra vila el durant tota la jornada.

Us hi esperem!                                            

 

Guissona, 6 de setembre de 2022