LA FESTA MAJOR MÉS PARTICIPATIVA!

El bon temps ha fet que la FESTA MAJOR d’enguany hagi estat de les més participatives dels últims anys. Tots els actes han comptat amb una important assistència, des de la cercavila inaugural amb el pregó, fins la cloenda de la festa amb l’esperada i ja tradicional Orquestra Meravella

DIMECRES 10 SETEMBRE 2014

El bon temps ha fet que la FESTA MAJOR d’enguany hagi estat de les més participatives dels últims anys. Tots els actes han comptat amb una important assistència, des de la cercavila inaugural amb el pregó, fins la cloenda de la festa amb l’esperada i ja tradicional Orquestra Meravella.

En aquesta edició destaquem les activitats més folklòriques i tradicionals, com són la jornada castellera de dissabte, amb un ple al màxim a la plaça major i amb una magnífica actuació dels Margeners de Guissona, així com, el ball de bastons a càrrec dels BASTONERS DE SEDÓ que van recuperar en aquesta edició els balls que es ballaren a Guissona el 1952, recuperats dels que s’havien ballat a Sanauja i que els bastoners de Sedó van aprendre seguint als passos indicats per alguns dels joves que els ballaren el 1952 i finalment la segona trobada de gegants amb la participació dels geganters de Guissona, de Forejachs, de Torà, de Ponts i de Tàrrega.

La commemoració del tricentenari també fou present en els actes de la festa major tant al Museu de Guissona, que va obrir les portes tots els dies, i el qual dissabte es va convertir en el campament dels Miquelets, com el 10 de setembre, amb la representació del Mestre Oleguer d’Àngel Guimera com a acte previ a la Diada Nacional de Catalunya.

I tampoc hi ha faltat la tradicional tómbola de Càritas, les activitats infantils, les sardanes, el teatre, els balls de tarda, els concerts i les activitats més nocturnes per als més joves, que en aquesta edició, el dissabte s’han desenvolupat en paral·lel en dos espais, amb una sessió techno a la font de l’estany i una de més punk i rock al camp de futbol 7.

Els actes de la festa major s’han portat majoritàriament al nucli històric de la vila, a sol·licitud dels mateixos veïns fent així una festa més popular  i participada.