LA FIRA DE NADAL I DE L’ANTIQUARI DONARÀ EL TRET DE SORTIDA DE LES ACTIVITATS DE PREPARADES PER AQUESTES FESTES A GUISSONA

L’Ajuntament, amb col·laboració amb algunes entitats, ha elaborat un programa d’activitats per aquestes festes pensat per a totes les edats.

DIVENDRES 15 DESEMBRE 2017

Guissona – 15/12/2017

Per tal de celebrar les festes Nadalenques a Guissona, l’Ajuntament, amb col·laboració amb algunes entitats, ha elaborat un programa d’activitats per aquestes festes pensat per a totes les edats.

El tret de sortida es donarà el dissabte dia 16 de setembre, inaugurant a la plaça Major de Guissona la 6a Fira de Nadal i de l’Antiquari. En aquesta hi participaran diferents paradistes de l’empresa “Artesans d’arreu”, que portaran productes relacionats amb la festivitat Nadalenca, entre altres. En el mateix marc, també se’ls hi donarà cabuda a les entitats i associacions de la vila, i a comerços, artesans i/o paradistes locals que trauran al carrer un assortit dels seus millors regals per a tots els visitants. A més a més, també hi participaran diferents antiquaris vinguts d’arreu. Tot plegat es durà de 10.00 del matí a 20.00h del vespre.

Pels mes menuts, aquest dia arribarà el tió dels desitjos, precedit de contes Nadalencs. Farà una aparició màgica a la plaça a les 12.00h del migdia i després s’hi quedarà tot el dia perquè els nens i nenes puguin alimentar-lo amb els seus millors desitjos. El mateix dia  a les sis de la tarda començaran les sessions del pessebre vivent a la capella del Claustre de l’església Santa Maria de Guissona.

Pel 17 de desembre, Guissona prepara la Festa d’Entitats de la Marató de TV3. Una festa solidària i Nadalenca on 25 entitats de la vila es trobaran al pavelló municipal posant a l’abast de tots els assistents: activitats, espectacles, gegants, cercaviles... amb l’únic objectiu de fer una festa solidària i recaptar diners per la investigació de les “malalties infeccioses”, tema que proposa la Marató de TV3 en l’edició d’aquest 2017. En els diferents actes, l’Escola de Dansa Montse Esteve, portarà a terme l’espectacle “Solidaritat en dansa” amb gairebé 200 ballarins de la seva escola a les 19.30h del vespre.

El dia 21 de desembre, coincidint amb les eleccions, s’engegarà el Casal del Nadal, que es reprendrà cada matí de 9.00h a 14.00h a l’espai del Casal Jove a càrrec del Consell Esportiu de la Segarra, i que durarà fins el 5 de gener.

Pel dissabte dia 23 de gener arribaran les bústies reials, amb una Nadal de conte “El correu de ses majestats els reis mags” A més a més, aquest dia, el Centre Catòlic ha organitzat un a un concert per gaudir del repertori del grup Cerverí “Les Mezzos” que es durà a terme en aquest espai mateix.

El diumenge dia 24 de desembre el Tió dels desitjos farà una “cagada” per tots els nens i nenes de Guissona a les 12.00h del migdia a la plaça Major. Ben entrada la nit, L’Ajuntament oferirà nit de música i festa al pavelló a càrrec del DJ Jordi Balagué.

Els Pastorets de Guissona arribaran el dia 26 amb la primera de les representacions de la temporada. Serà a les 19.00h a l’espai del Centre Catòlic i les entrades es podran adquirir anticipadament el 16 de gener en el marc de la Fira d’Entitats a la plaça Major. La segona representació serà el dia 7 de gener. Aquesta en serà la segona edició, després d’haver-se recuperat des de feia 25 anys.

Per les fresques tardes del 27, 28 i 29 de desembre s’instal·larà al pavelló poliesportiu el Parc de Nadal, a càrrec del Consell Esportiu de la Segarra. Oferirà múltiples activitats als nenes i nenes de Guissona, des de ben bebès fins als 16 anys. Entre altres, hi haurà zona jocs lliures, inflables de tot tipus, contes, jocs gegants, maquillatge, tallers, btt, karaoke, ezy roller, zumba,.. i moltes activitats més!

El Patge Karim arribarà el dia 30 a les sis de la tarda a l’Ajuntament, amb molta il·lusió de rebre totes les cartes i desitjos dels nens i nenes de Guissona. Aquest mateix dia, l’Ajuntament ha organitzat un concert de Nadal al pavelló municipal amb l’espectacle “Christmas”, de l’Orfeó Lleidatà a les vuit del vespre.

Per l’últim dia de l’any els més esportistes podran gaudir de la cursa Sant Silvestre Romana, organitzada pels alumnes de 4t d’ESO de FEDAC Guissona. L’objetiu és recaptar diners pels alumnes organitzadors i pels equips de la Trailwalker Guissona de la mateixa entitat. Hi haurà la cursa d’adults que començarà a les 10.30h a la plaça Bisbe Benlloch, i també hi tindran cabuda els petits en diferents categories a les 11.45h.

Aquest dia, l’Ajuntament ofererirà celebrar l’entrada al 2018 al pavelló amb festa i música a càrrec del DJ Nuncarguense.

La primera activitat del nou any serà el Campament Reial, que com a novetat d’enguany estarà presidit per la Patgessa dels xumets. Una enviada de ses magestats per recollir els xumets de tots aquells que ja són massa grans per seguir amb la pipa. Entre els patges atrafegats acabant de preparar la nit de reis, també es podrà escoltar l’última sessió de les narracions emmarcades en el “Nadal de contes”.

La nit de reis del dia 5 de gener començarà a la Plaça de la Plana. La calvalcada recorrerà diferents carrers de Guissona fins a arribar a la plaça Bisbe Benlloch, on ses magestats faran el pregó i se’ls rebrà a la sala de plens.

Aquest dia és clourà amb un dj al pavelló a partir de la una de la matinada.

La tornada a la rutina s’engegarà el dia 7 de gener, amb la tercera edició de la Cursa Sant Tornem-hi. Els circuits seran de 5 i 10km que s’iniciaran a la Plaça Bisbe Benlloch a les 10.30h del matí. Els més petits també en podran gaudir amb distàncies més curtes a les 10.45h.