La interculturalitat omplirà els carrers de Guissona aquest cap de setmana.

Aquest cap de setmana Guissona celebra per sisè any consecutiu la jornada intercultural COLORS, una jornada de gran importància a la vila de Guissona on la població estrangera supera el 50% de la població.

DIMECRES 08 MAIG 2013

LA INTERCULTURALITAT OMPLIRÀ ELS CARRERS DE GUISSONA AQUEST CAP DE SETMANA

 

Aquest cap de setmana Guissona celebra per sisè any consecutiu la jornada intercultural COLORS, una jornada de gran importància a la vila de Guissona on la població estrangera supera el 50% de la població.

 

La jornada s'organitza gràcies a la participacipació de les entitats i associacions de la vila, aquesta compta amb el suport de l'AMPA de l'Escola Ramon Faus i Esteve, de l'Escola Ramon Estadella i Torradeflot, de l'Associació de Dones Nèvia, de l'Associació de Famílies de Guissona, de l'Associació Eslava Oriental, de l'Associació Catalano-Andalusa de la Segarra, de la Unió de la Comunitat Senegalesa, de l'Agrupament Escolta Bella Iesso, dels Geganters de Guissona, dels Margeners de Guissona i de l'Escola de Música Josep M. Llorens i Cisteró, una colla d'entitats que s'han implicat altruistament en aquesta jornada.

 

El tret de sortida de COLORS tindrà lloc el proper divendres, 10 de maig a les 7 de la tarda amb un cafè-tertulia al bar Centre de la vila (Plaça Bisbe Benlloch, 2), en aquest espai es presentarà l'audiovisual elaborat des del Consell Comarcal de la Segarra,  SEMPRE SURT EL SOL, que narra  l’experiència de 6 dones que han viscut el procés migratori en pròpia persona. Totes, vinculades a la comarca de la Segarra, que expliquen en primera persona el seu trajecte migratori: perquè van deixar el seu lloc d’origen, com van ser acollides, les dificultats viscudes, com s’han integrat a la nostra comarca i quines són les seves perspectives de futur.

 

I l'activitat central es portarà a terme durant el dissabte al matí. A partir de les 11 es podrà gaudir de diferents activitats que s'iniciaran amb la FLOR DE LES CULTURES, la lectura d'un conte i el desenvolupament d'un joc, al voltant d'una flor que serà l'eina per donar a conèixer la gran quantitat de cultures que conviuen a la vila de Guissona.

 

Acabada la cercavila tindrà lloc una GIMCANA FAMILIAR, dinamitzada per les entitats i associacions participants en el projecte amb una sèrie d'activitats pel nucli històric de la vila, es pot incriure a la gimcana als mateixos centres educatius o el mateix dia a les 11 del matí a la plaça Bisbe Benlloch, els guanyadors de la gimcana guanyaran abonaments a la piscina, motxilles i molts premis més.

 

La jornada clourà a la una del migdia amb la cantada conjunta de la cançó COLORS de Donovan, moment en que la plaça major s'omplirà de música a càrrec de diferents alumnes de l'Escola Municipal de Música Josep Maria Llorens i Cisteró que entonarà aquesta cançó amb tots els guissonencs i guissonenques que els vulguin acompanyar, com a cant a la interculturalitat de la vila.