La PAF detalla a Guissona de l’amenaça del fracking

Divendres 22 de febrer la Sala de Plens de l’Ajuntament de Guissona va acollir un acte organitzat pel propi consistori, en col•laboració amb el de Torrefeta i Florejacs, per donar a conèixer a la població els riscos de la fractura hidràulica.

DILLUNS 25 FEBRER 2013

La PAF detalla a Guissona de l’amenaça del fracking

Divendres 22 de febrer la Sala de Plens de l’Ajuntament de Guissona va acollir un acte organitzat pel propi consistori, en col·laboració amb el de Torrefeta i Florejacs, per donar a conèixer a la població els riscos de la fractura hidràulica. La conferència va anar a càrrec del geòleg Jos Carbonell, que va exposar en què consisteix aquesta tècnica i les seves afectacions contaminants sobre l’aigua i l’aire, a banda dels perjudicis econòmics i la destrucció del paisatge, i de Jaume Moya, que va detallar quins són els interessos especulatius que s’amaguen darrera d’aquests projectes i quines són les accions que desenvolupa la Plataforma Aturem el Fracking per aturar-les. L’acte es va perllongar durant més de dues hores i va comptar amb un debat entre la seixanta de presents, els quals van poder aclarir dubtes i mostrar el seu rebuig a la prospecció i a la posterior explotació d’hidrocarburs que es pretén desenvolupar a bona part del territori.

L’acte s’inscriu dins el cicle de xerrades desenvolupades des de la PAF, seguint la feta el dia anterior a Rosselló (Segrià) i a Mataró (Maresme) i simultani a d’altres actes que es duien a terme a Santpedor (Bages) i Manlleu (Osona). Properament la PAF durà les seves xerrades informatives a l’Escola Industrial de Barcelona (el 27 de febrer), Flix (1 de març), Tàrrega (2 de març), Hostafrancs de Segarra (7 de març) i Cervera (9 de març), entre d’altres.

Per altra banda, l’Ajuntament de Plans de Sió va aprovar per unanimitat la declaració de Municipi Lliure de Fracking i es preveu que ben aviat serà discutida en el sí del Consell Comarcal de la Segarra.

------------------------------

FONT:  Jaume Moya. Plataforma Aturem el Fracking