La participació popular, clau de l'èxit de la XVI edició del Mercat Romà de Iesso.

Guissona va celebrar dissabte passat la setzena edició del Mercat Romà, l’edició més participativa dels últims anys, amb gairebé la totalitat dels actes organitzats i coordinats des del moviment associatiu, així com des de les colles d’amics i persones a títol individual.

DILLUNS 23 JULIOL 2012

La participació popular, clau de l'èxit de la XVI edició del Mercat Romà de Iesso.

Guissona.- Guissona va celebrar dissabte passat la setzena edició del Mercat Romà, l’edició més participativa dels últims anys, amb gairebé la totalitat dels actes organitzats i coordinats des del moviment associatiu, així com des de les colles d’amics i persones a títol individual.

Els carrers de Guissona s’han omplert de gom a gom, més de 10.000 visitants que s’han passejat per les parades del Mercat Romà, parades promogudes pels comerços locals i alhora una cinquantena de parades vingudes de fora, totes elles portant productes vinculats amb l’època romana.

 

Durant tota la jornada de dissabte hi va haver un degoteig d’activitats per a tots els públics. Per als més petits tallers infantils dinamitzats per l’associació andalusa i per l’associació de dones. Una escola de legionaris dinamitzada pels Passarells, una pista americana infantil i contes a càrrec de la guissonenca Marta Cortés.

 

La pista americana va ser l’activitat estrella per els joves que van participar d’aquest Mercat Romà ja que ubicada dins del Parc Arqueològic va esdevenir un espai que es va omplir de públic que participaren en els jocs de palla, fang, cordes i aigua.

 

També hi va haver oferta cultural, a càrrec de l’espectacle de “Culte a les divinitats”, dins l’espai de Sant Felip Neri, una comèdia molt divertida que va captivar al públic assistent. L’obra Pseudulus de Plaute, va ser la representació teatral de la plaça major i la música de les mans del violí de la guissoneca Cristina Montferrer.

 

L’eix central on hi participaren més de cent persones fou la desfilada del Cèsar i la Cleòpatra: esclaus i esclaves, els Margeners de Guissona, el senadors de Iesso, acompanyats pel Director General de Joventut i el nou i renovat exèrcit de legionaris. Durant la desfilada els Margeners de Guissona van realitzar espectacles de falcons, sorprenent-nos amb una imponent piràmide, la cloenda de la desfilada va tenir lloc amb la  demostració de tècniques de lluita per part del nou exèrcit de legionaris de Iesso.

 

Un any més, la cloenda del Mercat Romà a càrrec de l’Escola de Dansa Montse Esteve, que enguany va sorprendre al públic assistent amb una actuació de dansa amb òpera en directe.

 

 Mercat Romà 2012

Dilluns, 23 de juliol de 2012

 

Ajuntament de Guissona

Servei de Premsa

Carlota Bartra i Claustre Oliveres

premsa@guissona.cat