La plaça major de Guissona es transforma en un jardí romà de l’antiga Iesso.

Els guissonencs i guissonenques van poder gaudir el passat dijous, 16 de juliol d’un sopar romà de gala, emmarcat dins del programa d’actes dels capvespres a la romana i com a reconstrucció històrica d’un sopar romà.

DIJOUS 16 JULIOL 2009

Els guissonencs i guissonenques van poder gaudir el passat dijous, 16 de juliol d’un sopar romà de gala, emmarcat dins del programa d’actes dels capvespres a la romana i com a reconstrucció històrica d’un sopar.
L'àpat encapçalat pel nostre alcalde Josep Cosconera, també va ser presidit pel Cèsar i la Cleopatra acabats d’arribar a Iesso. Els 245 participants anaven completament vestits de romans - 200 patricis van ser servits per 45 esclaus - el paper dels quals va anar a càrrec de Els Margeners de Guissona que van servir totes les taules dels comensals.
Les exquisiteses romanes es van preparar per l’ocasió pels bars i restaurants de Guissona participants al taller de cuina romana d’en Pep Salsetes: El Portal, Restaurant Nard, el Cassolí, l’Altell, el Bar Modern i l’Associació Gastronòmica la Manduca, els sis han treballat de forma conjunta i incansable per oferir-nos un autèntic sopar romà, composat per quatre plats i un postres i acompanyat de vi hipocràtic, també elaborat per ells mateixos.
L’entorn, la posada en escena, l’elaboració dels plats, el bon servei, el bon temps i el bon ambient ens han permès gaudir d’una autèntica festa romana.