LA REGIDORIA DE CULTURA SEGUEIX PROMOVENT NOVES CONVOCATÒRIRES DE CONCURSOS

Enguany s'han publicat de nou dos convocatòries, d’una banda el vuitè concurs de pintura ràpida, i de l’altra, el catorzè premi de poesia Jordi Pàmias, amb l’objectiu de promocionar les arts al territori català.

DILLUNS 16 MAIG 2022

 

La regidoria de cultura de l’Ajuntament de Guissona segueix promovent la producció cultural. Enguany ha publicat de nou dos convocatòries, d’una banda el  vuitè concurs de pintura ràpida, i de l’altra, el catorzè premi de poesia Jordi Pàmias, amb l’objectiu de promocionar les arts al territori català.

El concurs de pintura ràpida, que tindrà lloc el proper dissabte 11 de juny a Guissona, acull dos categories: la categoria Grau Pujol i la categoria Art singular. La categoria Grau Pujol està destinada artistes i persones professionals interessades en l’art pictòric a l’aire lliure. La novetat d’enguany és que no hi haurà primer, segon i tercer premi, sinó tres premis de 500€ cada un. La finalitat és poder incloure les diferents disciplines pictòriques i estils artístics que enriqueixin el concurs, posant en valor característiques com el mestratge en la tècnica i l’ofici, l’originalitat i expressivitat, i el desenvolupament conceptual de l’obra.

D’altra banda, segueix la categoria d’ART SINGULAR, destinada a persones amb diversitat funcional, amb problemes de salut mental i persones amb risc d’exclusió, amb la intenció de  donar visibilitat als artistes allunyats dels circuits oficials de l’art. Aquesta categoria ofereix un premi de 100€ i un quadre del fons de la Fundació Josep Santacreu per a l’obra guanyadora.

A més a més, s'obre una nova convocatòria  pel Premi Jordi Pàmias de poesia, que arriba a la seva catorzena edició, esdevenint un premi reconegut arreu dels Països Catalans. Les persones candidates poden presentar les seves obres poètiques a l’Ajuntament de Guissona fins al 9 de setembre de 2022. Enguany s'ha obert l’opció de poder-ho presentar online. L’obra guanyadora es lliura en un acte que s’organitza a l’octubre, i accedeix a un premi de 2000€. L’obre és publicada per Pagès Editors.

 

Les bases d’aquests dos concursos estan publicades a la pàgina web de l’Ajuntament de Guissona.

 

Guissona, 16 de març de 2022