LA RUA DE CARNESTOLTES DE GUISSONA SUPERA LES DEU COMPARESES

La regidoria de cultura i festes amb la col·laboració dels Kuartos 99 organitzen el carnaval de Guissona amb èxit de participació.

DIMARTS 13 FEBRER 2024

 

El passat 10 de febrer, Guissona va celebrar la seva festa de Carnestoltes amb èxit de participació popular i vàries activitats per a totes les edats. Davant les inclemències meteorològiques i l’amenaça de pluja i vent, la festa es va poder celebrar al pavelló 11 de setembre seguint tots els actes programats.

La jornada s’inicià amb la desfilada de disfresses infantil, que va ser amenitzada per la companyia La Cremallera. En aquesta activitat hi van formar part una cinquantena de nens i nenes de Guissona fins a dotze anys d’edat, i que van travessar la catifa vermella lluint les seves vestimentes temàtiques. Tots els infants participants, van entrar al sorteig d’obsequis i experiències gràcies a la col·laboració dels comerços locals.

Amb l’espectacle “Qui no vulgui pols que no vagi a l’era”, la companyia també va amenitzar el matí festiu amb cançons i balls aptes per a tothom que van fer gaudir a grans i petits. Els Kuartos 99 van vendre coca i xocolata per a tothom.

En acabar l’espectacle, l’Associació Gastronòmica LA MANDUCA elaborà una truita de patates gegant, feta amb gairebé 300 ous, i que posteriorment van poder degustar les persones que acudiren al pavelló poliesportiu.

L’activitat va continuar a la tarda amb la rua de comparses, una rua que va tenir onze colles inscrites amb gairebé 400 persones participants que es van disputar els premis del concurs celebrat novament al pavelló 11 de setembre i dinamitzat per Albert show. Les colles van fer el seu lluïment davant del jurat, format per Albert Gómez, Ramon Pérez, Sita Solé, Berna Fitó i M. Àngels López. Els premis es van repartir de la següent manera:

  • Premi comparsa amb carrossa – Oh my god!
  • Premi comparsa sense carrossa – Babyguiss
  • Premi comparsa multitudinària – Vola Naturalment i Bubbles Estadella
  • Premi comparsa jove - Pitbull ft 01

Seguidament, els Kuartos 99 van organitzar un sopar popular a base d’entrepans de botifarra, que a donar pas a una nit carnavalera de gresca i disbauxa al mateix pavelló amb bingo musical i amb el dj Ceba.