LA SEGARRA REP UNA INVERSIÓ GLOBAL PER PART DEL SEVEI D'OCUPACIÓ DE CATALUNYA DE MÉS DE 800 MIL EUROS QUE VA PERMETRE INSERIR, EL 2019, 110 PERSONES A LA COMARCA

DIVENDRES 19 JUNY 2020

 

Aquestes dades corresponent a la inversió del SOC a la comarca de la Segarra pel que fa als programes que gestiona l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal. Dades corresponents a l’exercici 2019.

 

Els programes gestionats són diversos i van adreçats a diferents tipologies com franges d’edats. Tots ells tenen la mateixa finalitat inserir persones que estan a l’atur i segons els seus requisits doncs participen en el programa que més els hi encaixi.

 

Un d’aquests programes, per exemple, és el 30 PLUS. Aquest programa és per  a la contractació subvencionada de persones majors de 30 anys amb baix nivell de formació tot proporcionant, entre altres recursos, formació i les competències necessàries per a ocupar un determinat lloc de treball. Les entitats que poden ser beneficiàries de la subvenció per a la contractació de participants són les empreses, autònoms, societats civils privades i entitats i institucions sense afany de lucre.

 

El 2019 era el primer any que el Consell Comarcal rebia els diners per portar a terme el programa 30 PLUS. Ara al final de l’execució del programa es valora molt positivament la resposta de les empreses del nostre territori, en el sentit de què ja s´han contractat les 20 persones, corresponents a les 20 vacants que el SOC ens va atorgar per aquest període. Han estat un total de 12 empreses que han portat a terme la contractació de 22 persones

Les empreses de la comarca que han contractat persones en el marc del programa són diverses. Per exemple, l’empresa Làser Marí a Cervera ha contractat un total de 5 joves que actualment estan treballant. Entre altres empreses de la comarca hi ha YAK Fàbrica de Pinsos Compostos a Sant Guim de Freixenet, Manufactures d´Ferro, a Guissona, la Granja Escola l´Auró a Llanera (Torà), entre altres.

 

Tal com explica el conseller comarcal de l’àrea de Promoció Econòmica al Consell, Josep Esquerra, la inversió que el SOC destina a la Segarra és molt important per tal de donar ocupació als aturats de la comarca i remarca que des del Consell es treballa constantment per tal d´afavorir la inserció laboral de persones desocupades.